Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en
Mirage_2_800_scale_mode_fill_crop

ANIMAFEST PRO | Radionica videoigara

RADIONICA VIDEOIGARA

Od 8. do 12. lipnja 2015. godine u sklopu programa Animafest Pro na predstojećem 25. izdanju Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se radionica videoigara. Radionica je prvenstveno namijenjena studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i studentima Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu. 

Nastavljajući afirmaciju videoigara kao ravnopravnog medija estetskog stvaralaštva i sjecišta animacijske umjetnosti i digitalne tehnologije, Animafest 2015. u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Akademijom likovnih umjetnosti i Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA organizira 3. radionicu izrade računalnih videoigara. Spajanjem zajednica programera, animatora i ilustratora u ovom dijelu programa Animafest Pro potiče se kreativnost i konkurentnost mladih umjetnika i informatičkih stručnjaka te im se nudi upoznavanje s transmedijskom vezom animacije i računarstva. Polaznici radionice u manjim će timovima dizajnera i programera izrađivati vlastitu videoigru te je predstaviti zadnjeg dan festivala.

Prošlogodišnjim voditeljima radionice, Aleksandri Čereković (FER) i Darku Masnecu (ALU), ove godine pridružuje se Mario von Rickenbach (Umjetničko sveučilište u Zürichu). Mario von Rickenbach umjetnik je i dizajner videoigara nastanjen u Zürichu (Švicarska) koji će osim mentoriranja ovom prigodom polaznicima održati svakodnevna predavanja o različitim aspektima dizajna videoigara te prezentirati javnosti radove s radionice. Završio je preddiplomski studij dizajna videoigara na Umjetničkom sveučilištu u Zürichu 2010. godine, gdje sada radi kao asistent. Njegovi noviji radovi uključuju Mirage – zanimljivu igru o nadrealnom liku, Krautscape – generativnu trkaću igru i Rakete – kooperativnu multiplayer-igru.

Radionica će se održati na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu od 8. do 12. lipnja 2015. godine u laboratoriju A109. Planirano je trajanje radionice 8 sati dnevno, od 9 do 17 sati. Studentima će na raspolaganju biti računalna oprema, ali svaki student može po želji donijeti i vlastiti laptop. Novost ove godine, osim voditeljskog „pojačanja“ iz Züricha, jest i to da će polaznicima biti osigurane akreditacije za program Animafesta 2015. 

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen je na 20. Prijaviti se mogu studenti s iskustvom u programiranju u nekom od sljedećih jezika: C++, C#, Javascript, Java, i/ili radu u alatu Unity 3D i/ili dizajnu i animaciji (Maya, GIMP, Blender, 3D Studio Max, Photoshop, Illustrator, Inkspace…). Prednost kod odabira imat će studenti viših godina FER-a te Odsjeka animacije i novih medija na ALU. 

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti ispunjavanjem ONLINE PRIJAVNICE. Pitanja vezana uz radionicu možete uputiti na sljedeću mail adresu: [email protected]

PRIJAVE TRAJU DO 24. 5. 2015.

Rezultati će biti objavljeni na Animafestovim službenim stranicama do 29. svibnja 2015. Timovi će se formirati u sklopu uvodnog predavanja 8. lipnja 2015. u 9 sati na FER-u u laboratoriju A109.