Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en
Lodz

ŠKOLE ANIMACIJE | Najbolja škola animacije - Lodz Film School

Poljska škole za film, televiziju i kazalište u Łódźu

Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu osnovana je 1948. i smatra se jednom od najstarijih i najprestižnijih filmskih škola u svijetu. Od osnutka, škola u svojim nastavnim programima posebnu pažnju posvećuje praktičnom radu.

Misija je škole da i redatelji i snimatelji steknu znanja potrebna majstorima rasvjete, fotografima, montažerima, scenaristima, producentima i glumcima u igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima.

Studenti dobivaju praktično i teorijsko znanje, snimaju vlastite projekte na filmskoj vrpci ili u digitalnom obliku, pod umjetničkim vodstvom cijenjenih poljskih i međunarodnih filmskih stručnjaka. Škola se posebno ponosi njegovanjem jedinstvenog odnosa između učenika i učitelja, a rezultat je niz odličnih projekata čiji su autori naši studenti.

Godine 2019. proslavili smo 30. obljetnicu Fakulteta za animaciju i specijalne efekte. Na njemu se stječu znanja iz dizajna, ali i vještine izrade animiranog filma i specijalnih efekata uz pomoć različitih vrsta digitalnih i analognih kamera i računalnih programa. Nastavni program uključuje: osmišljanje filmske forme, specijalne efekte na filmu, snimanje, snimanje u animiranom filmu, grafički dizajn i računalnu animaciju, obilježja montaže zvuka i filma, kao i tehnologije i tehnike snimanja.

Spretno ispričane priče, hrabre teme, raznolikost animacijskih tehnika, eksperimentiranje i improvizacija samo su neke od odlika kojima se ističu kratkometražni animirani filmovi nastali u našoj školi.