Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Dječji program na Animafestu!
30/05/10

Kao i svake godine, Animafest je za svoju najmlađu publiku pripremio pravu animiranofilmsku avanturu: kroz šest festivalskih dana od jutra do mraka u kinu Movieplex sve vas očekuje veselo druženje s brojnim junacima iz animiranog svijeta!

Od 10 do 18 h svaki dan na rasporedu su projekcije filmova iz natjecateljskog te niza popratnih programa. U Natjecanjima filmova za djecu nalaze se filmovi koje je među prijavljenima odabrala medijska pedagoginja Marina Peštaj. Filmovi su grupirani u blokove prema uzrastu: od 4 do 7 godina, od 7 do 10 godina, od 10 do 14 godina te za one starije od 14 godina

Pored natjecateljskog programa, dječji program uključuje niz animiranih poslastica: program Iz svjetskih studija donosi filmove francuskog studija Folimage koji već 25 godina stvara animirane filmove za djecu. U programu Folimage – filmovi za djecu predstavljamo najbolje od najboljeg iz njihova bogatog repertoara; riječ je o kratkometražnim filmovima iz njihove radionice koji su pogodni za djecu.

Film 'Žablje proročanstvo'  također stiže iz spomenutog studija, a autor Jacques-Remy Girerd renomirani je redatelj animiranih filmova i osnivač Folimagea. Ovaj prvi dugometražni uradak proizašao iz studija Folimage pravo je remek-djelo koje je stvaralo preko 200 ljudi i to punih šest godina.

Obiteljski program donosi sedam kratkih animiranih filmova – taj je program posebno oblikovan za djecu različitih dobnih skupina i  njihove roditelje u kojem se prikazuju radosti i problemi obiteljske svakodnevice, potičući i djecu i roditelje na razmišljanje o ozbiljnim i zabavnim društvenim temama.

Posljednja dječja animirana avantura dolazi u obliku šarmantnog lisca – riječ je o filmu 'Fantastični gospodin Lisac' u režiji Wesa Andersona, čiji će nam se glavni crtač knjige snimanja Christian De Vita pridružiti na festivalu. Film prati priču o gospodinu liscu (glas je posudio George Clooney) koji se nađe u opasnosti nakon što tri ljutita farmera i najopasnija protivnika s kojima se ovaj vješti kradljivac kokoši ikad susreo, odluče ukloniti njega i cijelu njegovu obitelj.

Za roditelje s djecom imamo i posebnu pogodnost – OBITELJSKU ISKAZNICU po cijeni od 150kn! To je festivalska akreditacija koja vrijedi za dvije osobe za sve filmove primjerene djeci.

Zbog svih gore spomenutih čarobnih dječjih animiranih poslastica, pozivamo sve klince i klinceze da čim prije sa svojim roditeljima isplaniraju svoj odlazak na Animafest!