Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Through the Hawthorn / Kroz glogovlje

Veliko natjecanje 3

Tth_still_2_
Through_the_hawthorn_5
Through_the_hawthorn_4
Through_the_hawthorn_3
Through_the_hawthorn_1

Through the Hawthorn / Kroz glogovlje


Anna Benner, Pia Borg, Gemma Burditt

Ujedinjeno Kraljevstvo / 2013 / 8' 48''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 04. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 05. 06.,
Kino Europa, 20:00 h


Sinopsis


Razgovor psihijatra, shizofreničnog pacijenta i njegove majke. Tri redateljice prikazuju tri lika i njihove perspektive na tri ekrana. Ako se nečija stvarnost nalazi u posve drugačijoj dimenziji od tuđe, mogu li se te stvarnosti ikada susresti? Film je nadahnut obiteljskim terapijama iz jedne londonske bolnice te knjigom Henry’s Demons.

Anna Benner


Anna Benner njemačka je redateljica koja se bavi animacijom. Proteklih 10 godina živi i radi u Londonu. U svojem radu često spaja ručno rađene i digitalne elemente. Nedavno je napisala, režirala i producirala Tis the Season, kratki animirani film o Djedu Mrazu i njegovoj navici kostimiranja. Režira i reklame, kao dio dvojca Jens&Anna.

 

Pia Borg


Pia Borg je umjetnica i filmska autorica. Živi i radi u Londonu. Magistrirala je animaciju na Royal College of Art, a nedavno je održala samostalnu izložbu u Galeriji Oriel Davies u Walesu. Premijera njezina filma Crystal World (2013) održana je na Filmskom festivalu u Rotterdamu, a nedavno je osvojio nagradu za najbolji eksperimentalni film na Filmskom festivalu u Melbourneu. Filmovi su joj prikazani na raznim festivalima, uključujući Cannes, Edinburgh, Anima Mundi, Hirošimu i São Paulo. Predavačica je na studiju filma na University of East London te gostujuća predavačica na sveučilištima Camberwell i Kingston.

 

Gemma Burditt


Gemma Burditt bavi se režijom u animaciji te ilustracijom kratkih filmova, reklama, glazbenih spotova i projekcija. Filmu pristupa inovativno i često spaja različite tehnike poput animacije, igranog i dokumentarnog filma. Još je uvijek pod velikim utjecajem improvizacijskog kazališta, kojim se prije bavila. Njezini su filmovi prikazivani diljem svijeta, a osvojili su brojne nagrade, uključujući Srebrnog lava u Cannesu u kategoriji reklama, za John West: Row. Gemma je nedavno surežirala dokumentarni film Urban Birds o londonskim dostavljačicama na biciklu. Premijerno je prikazan u lipnju na New York Bike Festivalu, a trenutačno je na svjetskoj turneji BFF-a.

http://throughthehawthorn.com

 

Režija

Anna Benner, Pia Borg, Gemma Burditt


Produkcija

Likely Story


Scenarij

D R Hood


Zvuk

Jessica Marlowe


Montaža

Jo Ann Kaplan


Animacija

Anna Benner, Sergei Shabarov, Jenny Lewis, Duncan Gist, Steven Nanson, Marin Matsuo, Eddy Kastin, Pia Borg, Tiff Howick, Helena Patay, Jimmy Cliftlands, Sajan Rai, Asya Lukin, Amelia Borg, Gemma Burditt, Kim Noce


Kategorije

Veliko natjecanje 3