Logo_hovers_2019
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

ParaNorman / ParaNorman

Dugometražni filmovi

1354-paranorman
1578-paranorman-post

ParaNorman / ParaNorman


Chris Butler, Sam Fell

Sjedinjene Države / 2012 / 93' 0''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 06. 06.,
Kino Tuškanac, 18:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Nedjelja, 08. 06.,
Kino Europa, 15:30 h


Sinopsis


Norman Babcock je izopćenik u jednom gradiću u Novoj Engleskoj. Kada na pučanstvo nasrne gomila zombija, Norman saznaje da mora upotrijebiti svoje paranormalne moći kako bi riješio stvar, što nije laka zadaća ako imate tek 11 godina. I u kazni ste.

Chris Butler


Nakon što je tijekom prošlog desetljeća odradio nevjerojatan niz poslova na dugometražnim filmovima kao crtač knjiga snimanja, dizajner likova i redatelj sekvencija, Chris Butler napravio je svoj režijski i scenaristički prvijenac ParaNorman. Rodom iz Velike Britanije, Chris se pridružio studiju LAIKA da radi kao dizajner likova i glavni crtač na filmu Koralina Henryja Selicka. Za njega je bio nominiran za nagradu Annie, a Variety ga je prepoznao kao jednog od najboljih nadolazećih talenata u animaciji. Njegova karijera obuhvaća dugometražne i televizijske animacije, knjige snimanja i dizajn na filmovima Priča o mišu zvanom Despero i Mrtva nevjesta te bezbrojne projekte za Disney Studios. Održao je mnoga predavanja o radu na knjizi snimanja. 

 

Sam Fell


Sam Fell britanski je filmski redatelj, scenarist, glasovni glumac i animator. Diplomirao je likovnu umjetnost 1989. i započeo karijeru kao redatelj i animator u različitim produkcijama među kojima i Aardman Animations. Ondje je bio glavni animator za kratki film Petera Lorda nominiran za Oscara Wat's Pig. U 2001. osmislio je priču Pusti vodu da miševi odu, koju je razvijao tijekom 2002. i za to primio BAFTA-u. Nakon toga režirao je Priču o mišu zvanom Despero za Universal Pictures i bio nominiran za nagradu Annie. Uz uspješnu režiju namjenskih filmova, razvijao je i režirao nekoliko kratkih filmova i televizijskih serija. 

 

Režija

Chris Butler, Sam Fell


Produkcija

LAIKA


Scenarij

Chris Butler


Glazba

Jon Brion


Kategorije

Dugometražni filmovi