Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

ParaNorman / ParaNorman

Dugometražni filmovi

Paranorman
Paranorman-post

ParaNorman / ParaNorman


Chris Butler, Sam Fell

Sjedinjene Države / 2012 / 93' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 06. 06.,
Kino Tuškanac, 18:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Nedjelja, 08. 06.,
Kino Europa, 15:30 h


Sinopsis


Norman Babcock je izopćenik u jednom gradiću u Novoj Engleskoj. Kada na pučanstvo nasrne gomila zombija, Norman saznaje da mora upotrijebiti svoje paranormalne moći kako bi riješio stvar, što nije laka zadaća ako imate tek 11 godina. I u kazni ste.

Chris Butler


Nakon što je tijekom prošlog desetljeća odradio nevjerojatan niz poslova na dugometražnim filmovima kao crtač knjiga snimanja, dizajner likova i redatelj sekvencija, Chris Butler napravio je svoj režijski i scenaristički prvijenac ParaNorman. Rodom iz Velike Britanije, Chris se pridružio studiju LAIKA da radi kao dizajner likova i glavni crtač na filmu Koralina Henryja Selicka. Za njega je bio nominiran za nagradu Annie, a Variety ga je prepoznao kao jednog od najboljih nadolazećih talenata u animaciji. Njegova karijera obuhvaća dugometražne i televizijske animacije, knjige snimanja i dizajn na filmovima Priča o mišu zvanom Despero i Mrtva nevjesta te bezbrojne projekte za Disney Studios. Održao je mnoga predavanja o radu na knjizi snimanja. 

 

Sam Fell


Sam Fell britanski je filmski redatelj, scenarist, glasovni glumac i animator. Diplomirao je likovnu umjetnost 1989. i započeo karijeru kao redatelj i animator u različitim produkcijama među kojima i Aardman Animations. Ondje je bio glavni animator za kratki film Petera Lorda nominiran za Oscara Wat's Pig. U 2001. osmislio je priču Pusti vodu da miševi odu, koju je razvijao tijekom 2002. i za to primio BAFTA-u. Nakon toga režirao je Priču o mišu zvanom Despero za Universal Pictures i bio nominiran za nagradu Annie. Uz uspješnu režiju namjenskih filmova, razvijao je i režirao nekoliko kratkih filmova i televizijskih serija. 

 

Režija

Chris Butler, Sam Fell


Produkcija

LAIKA


Scenarij

Chris Butler


Glazba

Jon Brion


Montaža

Christopher Murrie


Animacija

Chris Butler, Sam Fell, Travis Knight, Brad Schiff


Ostalo

Heidi Smith (art director)


Kategorije

Dugometražni filmovi