Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en

Uživajte u nizu popratnih događanja!
26/05/14

Osim bogatih filmskih programa, gosti i publika Animafesta moći će uživati u nizu popratnih događanja. Za večernje opuštanje pobrinut će se tri koncerta: vrhunac je svakako tradicionalni „Animatori sviraju“ (četvrtak 5. lipnja u Caffe baru Melin) na kojem će se Lei Lei prihvatiti VJ pulta, a ako je suditi po proteklim godinama i drugi animatori pridružit će se veselom jam sessionu. Otvaranje festivala također će biti okrunjeno koncertom, u petak 6. lipnja „vrijeme je za jazz“, dok će goste i publiku nakon zatvaranja u subotu 8. lipnja u Vip klubu zabavljati riječki rokeri My Buddy Moose.

Tu je i glazbeni program videospotova Kino za uši, dok će oni koji se odluče za šetnju Novim Zagrebom vidjeti 16 site-specific animiranih radova izloženih na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti. Zaljubljenici u proširenu animaciju neće propustiti niti prezentaciju Ars Electronice - vodećeg svjetskog festivala medijskih umjetnosti koji će kroz 10 radova prikazati kako se video-mapiranjem kreira proširena stvarnost ili stvaraju spektakularne cyber instalacije i projekcije na zgradama u Seulu i Weimaru.

Pored spomenutih izložbi, radionica i znanstvenog skupa, publici se nude i predstavljanja triju knjiga - o vizualnoj glazbi (uz prateći filmski program), Dušanu Vukotiću i Nedeljku Dragiću te razgovori s autorima u Medijateci Francuskog instituta. Naposljetku, središte ugodnog druženja bit će Animafestov festivalski štand u obliku šešira polucilindra smješten ispred kina Europa na kojem sudionici i publika mogu doznati sve informacije, sudjelovati u promotivnim aktivnostima i nagradnim igrama te nabaviti ulaznice uz posebne pogodnosti.