Logo_hovers_2020
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en

UP / Nebesa


Peter Docter, Bob Peterson

Sjedinjene Države / 2009 / 87' 0''Projekcije


Srijeda, 20. 05.,
Kino Europa, 09:59 h
Srijeda, 03. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 22:00 h


Sinopsis


Disney / Pixar predstavlja "Nebesa", zabavnu pustolovinu o 78-godišnjem prodavaču balona Carlu Fredricksenu koji napokon ispuni svoj životni san kada zaveže tisuće balona za svoju kuću i poleti prema divljinama Južne Amerike. No prekasno otkriva da mu se na putovanju pridružila njegova najveća noćna mora: preoptimistični klinac Russel. Na uzbudljivim pustolovinama susreću neočekivane lupeže i strašna stvorenja iz džungle.

Peter Docter


Peter Docter (1968) filmski redatelj iz Bloomingtona u Minnesoti. Najpoznatiji je kao redatelj filma "Čudovišta iz ormara". Maturirao je na Školi John F. Kennedy u Bloomingtonu. Prije nego što je počeo raditi za Pixar napravio je tri klasične animacije. Redovito sudjeluje u radu na najvažnijim Pixarovim filmovima: "Priča o igračkama", "Priča o igračkama 2", "Život buba" i "Čudovišta iz ormara".

 

Bob Peterson


Bob Peterson (1961) pohađao je Srednju školu Dover u Ohiju. Završio je Sveučilište Ohio Northern, a 1986. magistrirao je strojarstvo na Sveučilištu Purdue. Dok je studirao na Purdueu, napisao je i ilustrirao strip Loco Motives. Radi kao animator, scenarist, redatelj, ali i posuđuje glas na filmu. Nominiran je za Oscara za scenarij "U potrazi za Nemom", a posudio je glas liku Roz u "Čudovištima iz ormara" i gospodinu Rayu u filmu "U potrazi za Nemom".

 

Režija

Peter Docter, Bob Peterson


Produkcija

Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios


Scenarij

Bob Peterson


Glazba

Michael Giacchino


Kategorije

Posebne projekcije
Dugometražni filmovi