Logo_hovers_2023
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. do 8. lipnja 2024.
Svjetski festival animiranog filma / 3. do 8. lipnja 2024.
hr | en

Animafest Zagreb 2022 predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove
11/03/22

Od gotovo 1800 prijavljenih filmova iz 91 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovale Margit Antauer i Vesna Meštrić pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Kata Gugić i Hrvoje Selec birali su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno gotovo 900 filmova, a odabrano njih 47. U Natjecanje studentskog filma je između 780 prijavljenih u konkurenciji odabrano 42 filma, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 18 filmova.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 6.-11. lipnja 2022.

Rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina objavit ćemo ubrzo, a u nastavku donosimo popise odabranih filmova:

Animafest Zagreb oštro osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu te je Vijeće festivala odlučilo ne navoditi Rusiju kao zemlju produkcije. Podržavamo ruske autore čiji su filmovi odabrani u natjecanje i koji su redom javno istupili protiv rata.