Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. do 8. lipnja 2024.
Svjetski festival animiranog filma / 3. do 8. lipnja 2024.
hr | en

Hladi li sadnja drveća naš planet? / Hladi li sadnja drveća naš planet?

NATJECANJE HRVATSKOG FILMA 1

Trees007_new_(1)
When_is_it_bad_to_plant_trees_(4)
When_is_it_bad_to_plant_trees_(2)
Trees007_new_(3)
Trees007_new_(2)

Hladi li sadnja drveća naš planet? / Hladi li sadnja drveća naš planet?


Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda

Hrvatska, Sjedinjene Države / 2024 / 5' 40''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 08. 06.,
Kino SC, 13:00 h


Sinopsis


U borbi protiv klimatskih promjena jedno od rješenja o kojemu se mnogo raspravlja jest sadnja puno, puno drveća. Zvuči jednostavno: stabla apsorbiraju CO2iz atmosfere, pa bi veća sadnja trebala pomoći u uklanjanju stakleničkih plinova. Problem je taj što sadnja drveća ne funkcionira uvijek prema planu. Dakle, kad je loše saditi drveće? Carolyn Beans istražuje strategije za uspješno ozelenjavanje planeta.

Ivana Bošnjak Volda


Ivana Bošnjak Volda (1983) diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te završila studij animacije na norveškom Sveučilištu u Voldi. Diplomirala je filmom Crossed Sild, snimljenim u suradnji s Leom Vidaković. S partnerom Thomasom Johnsonom Voldom snimila je tri lutkarska filma, Simulacra (2014), Udahnut život (2019) i Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2023). Ovi filmovi prikazani su na brojnim međunarodnim festivalima i osvojili su više nagrada. Ivana je profesionalno sudjelovala u različitim stop-animacijskim projektima diljem Europe i vodila radionice animacije za djecu i studente.

 

Thomas Johnson Volda


Thomas Johnson Volda (Bath, Engleska, 1984) završio je studij vremenskih medija na Institutu Sveučilišta Wales u Cardiffu, te diplomirao na Odsjeku za nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. S partnericom Ivanom Bošnjak Volda snimio je tri lutkarska filma, Simulacra(2014), Udahnut život (2019) i Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2023). Ovi filmovi prikazani su na brojnim festivalima i osvojili više prestižnih nagrada. Thomas je multidisciplinarni umjetnik koji u svojim radovima često povezuje animaciju i izvedbene umjetnosti. Postavljao je lutkarske predstave na mnogim međunarodnim festivalima i u galerijama diljem Europe.

 

Režija

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda


Produkcija

TED-Ed


Scenarij

Carolyn Beans


Zvuk

Stephen LaRosa


Glazba

Stephen LaRosa


Montaža

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Volda


Animacija

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Volda


Kategorije

NATJECANJE HRVATSKOG FILMA 1