Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

Why Didn't This Body Decompose? / Zašto se ovo tijelo nije razgradilo?

NATJECANJE HRVATSKOG FILMA 2

001
002
003

Why Didn't This Body Decompose? / Zašto se ovo tijelo nije razgradilo?


Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda

Hrvatska, Sjedinjene Države / 2021 / 4' 53''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 11. 06.,
Kino SC, 15:00 h


Sinopsis


Iako se dva metra pod zemljom možda i ne čini tako živahno, samo jedna čajna žličica zemlje sadrži više živih organizama nego što ima ljudi na planetu. Bakterije i alge, gljivice i protozoa, u zemlji živi četvrtina biološke raznolikosti Zemlje. Možda i najvažniji stanovnici u tlu jesu mikrobi. Carolyn Marshall istražuje načine na koje nevidljivi podzemni pomagači održavaju sav život na Zemlji.

Ivana Bošnjak Volda


Ivana Bošnjak Volda (1983) diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te završila studij animacije na norveškom Sveučilištu u Voldi. Diplomirala je filmom Crossed Sild, snimljenim u suradnji s Leom Vidaković. S partnerom Thomasom Johnsonom Voldom snimila je tri lutkarska filma, Simulacra (2014), Udahnut život (2019) i Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2023). Ovi filmovi prikazani su na brojnim međunarodnim festivalima i osvojili su više nagrada. Ivana je profesionalno sudjelovala u različitim stop-animacijskim projektima diljem Europe i vodila radionice animacije za djecu i studente.

 

Thomas Johnson Volda


Thomas Johnson Volda (Bath, Engleska, 1984) završio je studij vremenskih medija na Institutu Sveučilišta Wales u Cardiffu, te diplomirao na Odsjeku za nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. S partnericom Ivanom Bošnjak Volda snimio je tri lutkarska filma, Simulacra(2014), Udahnut život (2019) i Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2023). Ovi filmovi prikazani su na brojnim festivalima i osvojili više prestižnih nagrada. Thomas je multidisciplinarni umjetnik koji u svojim radovima često povezuje animaciju i izvedbene umjetnosti. Postavljao je lutkarske predstave na mnogim međunarodnim festivalima i u galerijama diljem Europe.

 

Režija

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda


Produkcija

TEDEd


Scenarij

Carolyn Marshall


Knjiga snimanja

Ivana Bošnjak


Zvuk

Stephen LaRosa


Glazba

Stephen LaRosa


Montaža

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson Volda


Animacija

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson Volda


Kategorije

NATJECANJE HRVATSKOG FILMA 2