Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

Terra Incognita / Terra Incognita

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETAŽNOG FILMA 2

Terra_incognita_1
Terra_incognita_3
Terra_incognita_2

Terra Incognita / Terra Incognita


Adrian Dexter, Pernille Kjaer

Francuska, Danska / 2021 / 21' 0''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 07. 06.,
Kino SC, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 10. 06.,
Teatar &TD, 18:30 h


Sinopsis


Terra Incognita prati život na tajanstvenom otoku nastanjenom besmrtnim bićima koja žive u neprekinutom lancu vječnosti, no vječnost je naprosto iluzija koju prekida jedino smrt, ništa se ne mijenja… dok se ne promijeni.

Adrian Dexter


Adrian Dexter je američko-danski filmski autor i ilustrator. Pohađao je Europski filmski koledž i Animation Workshop u Danskoj. Režirao je kratki film Væsen, a zatim proveo dvije godine baveći se vizualnim efektima u Stockholmu. Pohađao je Animation sans Frontières, gdje je razvio, a potom i producirao web-serijal In Ten Thousand Years, Maybe. Radio je na nekoliko AR-instalacija, među kojima su Forecast i HC2 za Click Festival, te na scenografiji za Teater Katapult, a autor je i raznih komercijalnih ilustratorskih projekata.

 

Pernille Kjaer


Pernille Kjaer (1989.) nezavisna je danska autorica animiranih filmova i multidisciplinarna umjetnica. Nekadašnja studentica Akademije likovnih umjetnosti u Århusu, diplomirala je animaciju likova na Animation Workshopu u danskom Viborgu. Njezina bogata produkcija uključuje kratke animirane filmove, umjetničke projekte koji često spajaju animaciju, umjetnost i glazbu, grafike, slike i skulpture u kojima istražuje različite razine apstrakcije kroz šarene i konkretne oblike, strogu crnu i bijelu te linije. Blisko surađuje sa skladateljicama i dizajnericama zvuka Sofie Birch i Astrid Fabrin na velikim video i zvukovnim umjetničkim instalacijama.

 

Režija

Adrian Dexter, Pernille Kjaer


Produkcija

Ikki Films


Zvuk

David Kamp


Animacija

Pernille Kjaer, Ambre Chatelain, Hippolyte Cupillard, Hugo Bravo, Vladimir Roszak, Keelan Macleod, Charlotte Moyen, Virginie Ganteil, Raphaël Chiapparin


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETAŽNOG FILMA 2