Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
7. do 12. lipnja 2021.
Svjetski festival animiranog filma / 7. do 12. lipnja 2021.
hr | en

Living Like Heta / Hetin život


Bianca Caderas, Isabella Luu, Kerstin Zemp

Švicarska / 2017 / 6' 22''Projekcije


Utorak, 08. 06.,
Kino SC, 15:30 h


Sinopsis


Heta živi sa svojim ljubimcem tuljanom u čudnovatoj kući punoj neobičnih soba i beskrajnih hodnika. Njezin cijeli život sastoji se od pažljivo isplanirane rutine. Kada se ta rutina poremeti, Hetin svijet počne se raspadati, što je nagna da donese odluku nakon koje nema povratka.

Bianca Caderas


Bianca Caderas (Švicarska, 1990) diplomirala je filmsku umjetnost na Sveučilištu primijenjenih znanosti i umjetnosti u Luzernu (HSLU) 2017. godine filmom Hetin život (Living Like Heta). Godinu poslije počela je studirati film na Umjetničkom svečilištu u Hamburgu. Njezin drugi kratki film Jeroboam osvojio je 2021. nagradu High Swiss Risk na švicarskom festivalu animacije Fantoche.

 

Isabella Luu


Isabella Luu (1993, Švicarska) oduvijek se izražavala pomoću crtanja. Nakon završene srednje škole svoje je znanje i strast prema umjetnosti nadogradila na pripremnom tečaju u Luzernu. U tom moru kreativnosti svoje je mjesto pronašla na preddiplomskom studiju 2D-animacije, koji je završila 2017.

 

Kerstin Zemp


Kerstin Zemp (Švicarska, 1993) diplomirala je 2D animaciju na Sveučilištu primijenjenih znanosti i umjetnosti u Luzernu (HSLU) 2017. godine filmom Hetin život (Living Like Heta), koji je prikazan na nekoliko međunarodnih festivala te je 2017. osvojio nagradu High Swiss Risk na švicarskom festivalu animacije Fantoche 2017. i Filmsku nagradu Središnje Švicarske 2019. godine. Od 2017. do 2019. živjela je i radila u Irskoj.

 

Režija

Bianca Caderas, Isabella Luu, Kerstin Zemp


Produkcija

Hochschule Lucerne Design&Kunst


Zvuk

Thomas Gassmann, Bill Bühler, Giulia Schlüchter


Glazba

Moritz Widrig


Animacija

Bianca Caderas, Isabella Luu, Kerstin Zemp, Amélie Cochet, Arnold Wagner, Brontë Kolster, Lalita Brunner, Matthew Grässlin, Robert-Jonathan Koeyers


Kategorije

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE: ŠKOLA ZA ANIMACIJU I DIZAJN U LUZERNU