Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en
Prime_render_studio_ilustracija

ANIMAFEST PRO | PREZENTACIJE I MASTERCLASSOVI

Prezentacija Prime Render Studija

2/10 PET 11:30h &TD

Članovi Prime Render Studija u ovoj prezentaciji razgovarat će o svoja tri projekta u različitim fazama produkcije. Prvi je dugometražni animirani film Snovozemlje, u čijem su timu, među ostalima, scenarist Pedro Rivero te ilustrator i slikar Dave Cooper. Pedro Rivero ujedno će sudjelovati u prezentaciji kao jedan od panelista. Predstavit će i projekt animiranog VR-filma Dislokacije, sve izazove na koje su naišli u produkciji VR-animacije, kao i prevođenje projekta u klasični animirani film. Tu je i treći projekt, animirani 2D-film radnog naslova U malu je uša đava, adaptacija istoimene knjige autorice Tisje Kljaković Braić.

Milivoj Popović (1979) rođen je u malom i sunčanom gradu Splitu. Ljubav prema računalnoj grafici otkrio je još u doba komodorca Amiga500, a njegovi prvi digitalni radovi nastali su u programu Deluxe Paint Pro! Suosnivač je nagrađivanog studija Lemonade3D, dobitnika preko 50 međunarodnih nagrada, uključujući Animated Eye, kvalifikacijsku nagradu za Oscara, na festivalu Aspen Shortfest i nagradu FIPRESCI u Annecyju. Radovi su mu objavljivani u knjigama i časopisima EXPOSÉ 8, EXPOSÉ 9, EXPOSÉ 11, Animation Reporter Magazine, HDRI 3D magazine, LightWave 3d Newsletter, InCG Magazine, prikazani u brošurama i korišteni kao uvodne animacije za softver NewTek LightWave 3D, Autodesk Mudbox i dr.

Veljko Popović (1979) diplomirao je 2003. na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1998. profesionalno se bavi računalnom grafikom. Suosnivač je studija za 2D- i 3D-grafiku i animaciju Lemonade3d. Predaje animaciju na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima (uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart). Bio je član žirija nekoliko filmskih festivala.

Pedro Rivero (Bilbao, 1969) producent je, redatelj i scenarist. Autor je scenarija za nekoliko animiranih TV-serija te za dugometražni film Goomer (dobitnik nagrade Goya za najbolji španjolski dugometražni animirani film 1999). Producirao je, režirao i napisao scenarij za Krizu mesoždera (2007), prvi španjolski dugometražni kinofilm u tehnici flash-animacije. Dramatičar i strip-crtač. Režirao je dugometražni animirani film Psihonauti, zaboravljena djeca (2015), kratki animirani film Birdboy (2010; dobitnik nagrade Goya za najbolji španjolski kratki animirani film 2012, kandidat za nagradu Oscar, dobitnik više od 40 nagrada i uvršten u više od 200 selekcija) te dugometražni animirani film Kriza mesoždera (2007). Koscenarist je španjolskog igranog hit-filma Platforma (2019).