Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Captain Morten and the Spider Queen / Kapetan Morten i kraljica paukova

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

1
4
3

Captain Morten and the Spider Queen / Kapetan Morten i kraljica paukova


Kaspar Jancis

Estonija, Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija / 2018 / 76' 0''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 05. 06.,
Kinoteka, 17:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 06. 06.,
Kino Europa, 22:00 h


Sinopsis


„Svi na more u cipeli.“

Film o dječaku koji uči kako preuzeti kontrolu nad svojim životom kada se stisne na veličinu kukca i mora u svojem brodu igrački ploviti poplavljenim kafićem. Morten se prije nego što odraste mora stisnuti. Izrađuje brod igračku, a posada su mu kukci – tako bježi od nesretnog svijeta lučkog kafića gdje živi s tetom Annom. Kada se stisne kao rezultat neuspjela mađioničarskog trika, nađe se kako plovi u vlastitom brodu kroz poplavljeni kafić. Posada kukaca strašno nalikuje njegovoj teti i ljudima kojima ona dijeli naredbe. Morten je prisiljen preispitati svoje odnose s ljudima, spasiti posadu od brodoloma i preuzeti kontrolu nad svojim životom.

Kaspar Jancis


Kaspar Jancis (1975, Tallinn) svoje je prve pokretne sličice počeo crtati na marginama školskih bilježnica. Bio je član nekoliko rock-sastava, za koje je pisao stihove te osmišljavao glazbene aranžmane. Godine 1996. upisao je studij na Pedagoškom koledžu u Tallinnu. Ondje je realizirao svoje prve filmove: nijemi film Dr. Maisarve ja Matshalka juhtum (1996) i kolažni lutka-film Väikese valge helikopteri lend (1996), koji je prikazivan na rock-koncertima i televiziji. Godine 1997. napustio je pedagogiju i preselio se u Finsku, gdje je upisao studij animacije na Umjetničkoj akademiji u Turkuu, u klasi Priita Pärna. Ondje je snimio i svoj prvi profesionalni film, Romanss (1999).

 

Režija

Kaspar Jancis


Produkcija

Nukufilm; Telegael; Grid Animation; Calon


Scenarij

Kaspar Jancis


Glazba

Pierre Yves Drapeau


Montaža

Keith Ó Gairbhín


Animacija

Märt Kivi, Adrienne Dowling, Susanne Guy, Teresa Perez-Girau, Martin Pullen, Nuria Robles, Patricia Sourdes, Jason Watts, Triin Sarapik-Kivi, Olga Stalev, Stina Tiigimäe


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA