Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Neige / Snijeg


Antoine Lanciaux, Sophie Roze

Švicarska, Francuska / 2015 / 25' 56''



Projekcije


Subota, 11. 06.,
Kino Tuškanac, 10:00 h


Sinopsis


Pearl kod kuće ostavlja roditelje i odlazi na tradicionalni školski izlet prije ljetnih praznika, no kako ona otputuje, gradić gdje joj žive roditelji pogodi strašna snježna oluja. Njezin mlađi brat Simeon tada otkrije nešto nevjerojatno – na kružnom toku naselila se obitelj Eskima. Iz sraza dvaju svjetova rodit će se prelijepa pustolovina.

Antoine Lanciaux


Antoine Lanciaux počeo je 1991. raditi za Folimage kao animator, a surađivao je gotovo na svim filmovima i serijama iz produkcije ovog studija. Potom se educirao kod redatelja kao što su M. Dudok de Wit i M. Ocelot te radio na dizajnu i scenariju filmova I. Tcherenkova. S J-R. Girerdom potpisuje adaptaciju Charlie's Christmas i scenarije za Žablje proročanstvo te Mia i Migoo. Nakon toga, s P-L. Granjonom surežirao je Leon's Animated Stories, zbirku animiranih filmova u stop-tehnici.

 

Sophie Roze


Sophie Roze rođena je 1979. Studirala je povijest na sveučilištu, a zatim se posvetila animaciji. Godine 2003. upisala je školu La Poudrière, a 2009. režirala je svoj prvijenac, Joseph's Snails (stop-tehnika), nakon kojeg je uslijedio The Whale Bird (kolaž) 2010. Ilustrira i dječje knjige, a 2014. surežirala je Snijeg (kolaž) s Antoineom Lanciauxom.

 

Režija

Antoine Lanciaux, Sophie Roze


Produkcija

Folimage


Scenarij

Antoine Lanciaux, Pierre-Luc Granjon


Glazba

Louis Crelier


Montaža

Hervé Guichard


Animacija

Pierre-Luc Granjon


Kategorije

Obiteljski program 1 (dob: 4+)