Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Psiconautas, los niños olvidados / Psihonauti, zaboravljena djeca

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

Psiconautas_frame_300dpi
Psico_03_300dpi
Psico_30_300dpi

Psiconautas, los niños olvidados / Psihonauti, zaboravljena djeca


Pedro Rivero, Alberto Vázquez

Španjolska / 2015 / 75' 48''Projekcije


Srijeda, 08. 06.,
Kino Europa, 22:00 h
Četvrtak, 09. 06.,
Kino Tuškanac, 20:00 h


Sinopsis


Tinejdžeri Birdboy i Dinky odlučili su pobjeći s otoka pogođenog ekološkom katastrofom: Birdboy se povlači u sebe, a Dinky kreće na opasno putovanje u nadi da će je Birdboy slijediti.

Pedro Rivero


Pedro Rivero (Bilbao, 1969.) je producent, redatelj i scenarist. Napisao je scenarij za nekoliko animiranih TV-serija te za dugometražni film Goomer (nagrada Goya za najbolji dugometražni španjolski animirani film 1999.). Producirao je, režirao i napisao scenarij za Krizu mesoždera (2007.), prvi španjolski dugometražni kinofilm u tehnici flash animacije. Autor je kazališnih predstava i stripova te filmova Psihonauti, zaboravljena djeca (2015.); Birdboy (2010., nagrada Goya za najbolji španjolski kratki animirani film 2012., predselekcija za Oscare, više od 40 nagrada i 200 selekcija); Kriza mesoždera (2007.).

 

Alberto Vázquez


Alberto Vázquez bavi se režijom animiranih filmova, ilustracijom i stripom. Njegove knjige i stripovi objavljeni su u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Brazilu i Koreji, a napisao je scenarij te režirao kratke animirane filmove Birdboy i Krv jednoroga prema vlastitim stripovima. Dvaput je bio nominiran za nagradu Goya, a osvojio ju je za najbolji kratki animirani film 2012. godine. Dobitnik je više od 60 nagrada s međunarodnih festivala, a svoje radove prikazivao je u Annecyju, Clermont-Ferrandu, na Animafestu i Slamdanceu. S Pedrom Riverom režirao je svoj prvi dugometražni film, Psihonauti, zaboravljena djeca, prema istoimenom crtanom romanu, koji je sam napisao.

 

Režija

Pedro Rivero, Alberto Vázquez


Produkcija

Zircozine Animation, Basque Films, Abrakam Estudio, La Competencia


Scenarij

Alberto Vázquez


Knjiga snimanja

Alberto Vázquez


Glazba

Aranzazu Calleja


Montaža

Iván Miñambres


Animacija

Khris Cembe


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA