Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Anomalisa / Anomalisa


Charlie Kaufman, Duke Johnson

Sjedinjene Države / 2015 / 90' 0''Projekcije


Utorak, 07. 06.,
Kino Tuškanac, 20:00 h
Petak, 10. 06.,
Kino Europa, 22:00 h


Sinopsis


Michael Stone je pisac. Specijalizirao se za uslužne djelatnosti, a ujedno je čovjek koji ne zna uspostaviti dublji kontakt s ljudima. Ništa ga ne ushićuje ni zanima te vodi vrlo jednoličan život. No na jednom poslovnom putovanju upoznao je neznanku – neobičnu neznanku koja će postupno izliječiti njegov negativan pogled na svijet i možda mu promijeniti svakodnevicu.

Charlie Kaufman


Strastveni čitatelj Charlie Kaufman kao mladi student pisao je drame i režirao kratke filmove. Iz Massapeque u državi New York 1972. godine preselio se u West Hartford u Connecticutu, gdje je završio srednju školu. Nastupao je u školskim predstavama kao komičar, a nakon mature upisao je Sveučilište u Bostonu, no ubrzo se prebacio na studij filma na NYU. Krajem 1980-ih radio je na odjelu distribucije Star Tribunea u Minneapolisu, a zatim se 1991. preselio u Los Angeles, gdje je pisao scenarij za TV-sitcom Get a Life (1990). Nakon toga pisao je komične skečeve te brojne epizode TV-serija, kao i kreativni scenarij Biti John Malkovich (1999), koji je pobudio zanimanje Hollywooda i privukao pažnju producenta Stevea Golina. Charlie radi iz svojeg doma u Pasadeni u Kaliforniji, gdje živi sa suprugom Denise i djecom.

 

Duke Johnson


Duke Johnson nagrađivani je producent, redatelj i scenarist. Radio je na serijama Moral Orel, Mary Shelley's Frankenhole te, nedavno, Beforel Orel za mrežu Adult Swim, a režirao je epizodu NBC-jeve serije Community: Abed's Uncontrollable Christmas, nagrađenu Emmyjem. Studirao je na cijenjenim filmskim školama Sveučilišta u New Yorku i Američkog filmskog instituta u Los Angelesu, gdje je nastao njegov kratki film Marrying God, koji mu je kasnije donio brojna priznanja diljem svijeta. S Charliejem Kaufmanom režirao je stop-animirani film Anomalisa prema Kaufmanovu scenariju, u produkciji Starburns Industriesa.

 

Režija

Charlie Kaufman, Duke Johnson


Produkcija

Paramount Animation, Starburns Industries, Snoot Films


Scenarij

Charlie Kaufman


Glazba

Carter Burwell


Montaža

Garret Elkins


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA