Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Animafest Zagreb 2024 predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove
12/03/24

Od gotovo 1800 prijavljenih filmova iz 77 zemalja svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2024 ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Martina Meštrović i Ivan Slipčević pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Matea Kovač i Laura Martinović birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno gotovo 900 filmova, a odabrano njih 35. U Natjecanje studentskog filma su između gotovo 850 prijavljenih u konkurenciju odabrana 42, a u Natjecanje hrvatskog filma uvrštena su 22 filma.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2024 održat će se u Zagrebu od 3.-8. lipnja 2024.

Rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu i mlade te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina objavit ćemo ubrzo, a u nastavku donosimo popise odabranih filmova: