Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Simulacra / Simulacra

Hrvatski lutka-film

Simulacra_08
Simulacra_09
Simulacra_02_

Simulacra / Simulacra


Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda

Hrvatska / 2014 / 8' 40''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 03. 06.,
Kino Tuškanac, 18:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 07. 06.,
Kino Europa, 13:00 h


Sinopsis


Koja slika je prava: ona koja nas promatra s one strane ogledala ili ova ispred zrcala? U hodnicima iluzija, simulakrumima iza stakla, morat će otkriti gleda li u stranca ili skriveni dio sebe.

Ivana Bošnjak Volda


Ivana Bošnjak Volda (1983) diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te završila studij animacije na norveškom Sveučilištu u Voldi. Diplomirala je filmom Crossed Sild, snimljenim u suradnji s Leom Vidaković. S partnerom Thomasom Johnsonom Voldom snimila je tri lutkarska filma, Simulacra (2014), Udahnut život (2019) i Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2023). Ovi filmovi prikazani su na brojnim međunarodnim festivalima i osvojili su više nagrada. Ivana je profesionalno sudjelovala u različitim stop-animacijskim projektima diljem Europe i vodila radionice animacije za djecu i studente.

 

Thomas Johnson Volda


Thomas Johnson Volda (Bath, Engleska, 1984) završio je studij vremenskih medija na Institutu Sveučilišta Wales u Cardiffu, te diplomirao na Odsjeku za nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. S partnericom Ivanom Bošnjak Volda snimio je tri lutkarska filma, Simulacra(2014), Udahnut život (2019) i Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2023). Ovi filmovi prikazani su na brojnim festivalima i osvojili više prestižnih nagrada. Thomas je multidisciplinarni umjetnik koji u svojim radovima često povezuje animaciju i izvedbene umjetnosti. Postavljao je lutkarske predstave na mnogim međunarodnim festivalima i u galerijama diljem Europe.

 

Režija

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda


Produkcija

Bonobostudio


Scenarij

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Zvuk

Hrvoje Stefotić


Glazba

Hrvoje Stefotić


Montaža

Iva Kraljević


Animacija

Ivana Bošnjak, Thomas Johnson


Kategorije

Hrvatski lutka-film