Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
hr | en
Incredipede

ANIMAFEST PRO

RADIONICA VIDEOIGARA

Upoznavanje s aktualnom tehnologijom i smjernicama za izradu računalne igre i poticanje interdisciplinarne suradnje dviju grana stvaralaštva – animacije, odnosno kreativne vizualizacije i dizajna, te računarstva.

Polaznici radionice će u manjim timovima sastavljenim od dizajnera i programera raditi na vlastitoj računalnoj igri. Kroz rad na igri studenti će dotaknuti specifična pitanja i probleme vezane uz prirodu njene izrade, kao što su koncept, estetika i struktura te implementacija. Računalna videoigra izrađivat će se u  pokretačkom sustavu (engl. game engine) Unity dok će se animacija i dizajn razvijati u programima Ilustrator, GIMP i Blender (ovisno o afinitetima polaznika).

Pored upoznavanja s aktualnom tehnologijom i smjernicama izrade računalne igre, drugi i temeljni cilj radionice jeste potaknuti interdisciplinarnu suradnju dviju grana stvaralaštva – animacije, odnosno kreativne vizualizacije i dizajna (ALU), te računarstva (FER). Kroz radionicu studenti će istražiti potencijale transmedijske veze ovih dviju grana na kojima se temelji ne samo procvat nezavisno produciranih igara u posljednjem desetljeću, već i velik dio bogate povijesti digitalne zabave. Također, cilj je ove radionice pružiti priliku sudionicima da pronađu kolege sličnih interesa i s njima se profesionalno povežu u interesu razvoja nezavisne industrije video igara u Hrvatskoj.

Voditelji radionice su znanstvena novakinja Aleksandra Čereković (FER) te umjetnički novak Darko Masnec (ALU) u koordinaciji sa prof. dr. sc. Igorom Pandžićem (FER).

Radionica će se održati na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu od 5. do 8. lipnja 2013. godine u laboratoriju A109. Planirano vrijeme trajanja radionice je 8 sati dnevno (9-17 sati), no studentima će laboratorij biti na raspolaganju od 9 do 21 sat. Studentima će na raspolaganju biti računalna oprema, ali svaki student može po želji donijeti i vlastiti laptop.