Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
hr | en
Animapro

ANIMAFEST PRO

ANIMAFEST PRO

U organizaciji Animafesta i MEDIA deska Hrvatske festivalski segment Animafest Pro namijenjen je profesionalcima iz filma i animacije. Cilj je programa olakšavanje produkcije i distribucije animiranog filma u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama manjeg produkcijskog potencijala, te poticanje suradnje između lokalnih, regionalnih i internacionalnih profesionalaca. Okosnica su cijelog programa Regionalni forum za razvoj projekata (pitching forum) i Animafestov fond, koji predstavljaju dva komplementarna elementa za stimuliranje i razvoj projekata u različitim fazama produkcije. Regionalni forum razvija se kao platforma za predstavljanje dugometražnih animiranih projekata producentima i potencijalnim financijerima, a fond kao novčana stimulacija za razvoj najboljeg regionalnog projekta. Animafestov fond osigurava financijsku potporu u iznosu od 3.000 eura za daljnji razvoj najboljeg projekta, koji će izabrati međunarodni odbor Regionalnog foruma u sastavu Jasmina Kallay, Martina Petrović i Mike Robinson.

Ovo je prva godina da će stručna komisija Cartoon Moviea nagrađeni projekt izravno izabrati za predstavljanje na svojemu izdanju od 5. do 7. ožujka u Lyonu 2014. godine. Cartoon Movie koprodukcijski je forum za europski dugometražni animirani film. U dva dana producenti imaju priliku predstaviti svoj animirani projekt pred svim potencijalnim partnerima istodobno kako bi ubrzali financiranje, pronašli koproducente i zainteresirali međunarodne distributere i prodajne agente. 

Animafestov Regionalni forum za razvoj projekata održava se pod pokroviteljstvom CARTOON-a – Europskog udruženja animiranog filma.