Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 4. - 9. lipnja 2013.
hr | en

Tussilago / Tussilago

NA PUTU ILI ZA UREDSKIM STOLOM

Tussilago_51

Tussilago / Tussilago


Jonas Odell

Švedska / 2010 / 14' 30''Projekcije


Srijeda, 05. 06.,
Kino Europa, 13:00 h
Subota, 08. 06.,
Kino Europa, 13:00 h


Sinopsis


Zapadnonjemački terorist Norbert Kröcher uhićen je 31. ožujka 1977. u Stockholmu kao vođa skupine koja je planirala oteti švedsku političarku Annu-Gretu Leijon. Narednih je dana uhićen velik broj osumnjičenika, a među njima i Kröcherova bivša djevojka, „A". Ovo je njezina priča.

Jonas Odell


Jonas Odell partner je i suosnivač Filmtecknarne. Specijalizirao se za filmove koji spajaju žive snimke i razne animacijske tehnike. Autor je i suautor scenarija te autor glazbe za brojne projekte proizašle iz vlastita studija. Među Jonasove rane filmove ubrajaju se Revolver (1993) i Family and Friends (2002). Njegov kratki film Nikada kao prvi put! nagrađen je Zlatnim medvjedom za najbolji kratki film u Berlinu 2006. Posljednjih godina je vrlo tražen i kao redatelj glazbenih spotova, a režirao ih je za glazbenike kao što su Erasure, Goldfrapp, U2 i Franz Ferdinand. Svake godine režira i brojne televizijske reklame.

 

Režija

Jonas Odell


Produkcija

FilmTecknarna


Scenarij

Jonas Odell


Glazba

Martin Landquist


Montaža

Jonas Odell


Animacija

Jonas Odell, Per Helin, Marcus Krupa, Susanne Sturesson, Martin Nyberg, Johan Sonestedt, Mikael Lindbom, Jakob Bastviken, Lindor Tidäng, Kaspar Christophersen


Kategorije

NA PUTU ILI ZA UREDSKIM STOLOM