Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Fimfárum do třetice všeho dobrého 3D / Fimfárum - Treća sreća

Svatba-rozum_a_t_st_web

Fimfárum do třetice všeho dobrého 3D / Fimfárum - Treća sreća


Kristina Dufkova, Vlasta Pospíšilová, David Súkup

Češka Republika / 2011 / 75' 0''



Projekcije




Sinopsis


Film je adaptacija triju bajki Jana Wericha, a svaku je režirao jedan od umjetnika. Prva priča odvija se u planinama Šumave u južnoj Češkoj, gdje se pokušava doznati žive li ondje čudovišta. Središnja priča, Šešir i šojkino pero, govori o kralju koji šalje svoja tri sina da mu vrate šešir koji je u mladosti ostavio u krčmi. Treća i najduža bajka, Sreća i Pamet, govori o dvjema vrlinama iz naslova koje pokušavaju dokazati svoju važnost tako što će promijeniti život svinjara Louisa.

Kristina Dufkova


Kristina Dufková (1978) studirala je animaciju na Odsjeku za film i televiziju Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu. Uz animirane filmove bavi se ilustracijom i grafičkim dizajnom. Autorica je nekoliko videospotova i kratkih animiranih filmova produciranih u sklopu škole FAMU: From the Lives of Mothers (2006), Little Fairy Tales (2006) i Miroslava (2008).

 

Vlasta Pospíšilová


Vlasta Pospíšilová (1935) specijalizirala se tijekom studija za lutkarstvo i scenografiju. Godine 1956. postala je animatorica u studiju za lutkarski film u Pragu, gdje je Jiři Trnka pripremao svoj dugometražni animirani film San ivanjske noći. Pod njegovim umjetničkim vodstvom stekla je profesionalne vještine koje je koristila u svim svojim kasnijim filmovima. Krajem 70-ih počela je režirati lutkarske animirane filmove. Tijekom 90-ih osmislila je 30 epizoda lutkarske animirane serije Fireflies.

 

David Súkup


David Súkup (1974) studirao je na Odsjeku za animaciju Škole za film u Zlinu. Radi kao asistent animacije u studiju Jiřija Trnke. Godine 2006. diplomirao je s filmom Strom na magistarskom studiju pri FAMU.

 

Režija

Kristina Dufkova, Vlasta Pospíšilová, David Súkup


Produkcija

MAUR film


Scenarij

Jiří Kubíček, Martin Vandas


Kompoziting

Felix Nevřela, Vsevolod Korovin


Zvuk

Marek Musil


Glazba

Karel Holas, Vladimír Merta


Montaža

Pavel Hrdlička, Bohdan Buďárek, Adéla Špaljová


Animacija

David Filcík, David Súkup, Lenka Křížová


Kategorije