Logo_hovers_2022
Title
Svjetski festival animiranog filma /
7. do 12. lipnja 2021.
Svjetski festival animiranog filma / 7. do 12. lipnja 2021.
hr | en

Dame Saisons / Gospođa Snježna

OBITELJSKI PROGRAM 2 (dob: 6+)

3492-img_dame_saisons_300dpi_1
5059-img_dame_saisons_300dpi_5
5060-img_dame_saisons_300dpi_2

Dame Saisons / Gospođa Snježna


Arnaud Demuynck, Celia Tisserant

Francuska, Belgija, Švicarska / 2020 / 30' 22''Projekcije


Nedjelja, 13. 06.,
Kulturni centar Travno – OPEN AIR, 19:00 h
Nedjelja, 13. 06.,
Centar za kulturu i informacije Maksimir - OPEN AIR, 20:00 h


Sinopsis


Palčica i Prstica žive same s majkom na rubu šume iznad sela. Palčica, prilično mrgudasta tinejdžerica, ne pomaže poput svoje sestre Prstice, koja svojevoljno odlazi u šumu po drva. Kada joj kapa upadne u stari zdenac, spušta se po nju i otkriva čaroban svijet Gospođe Snježne, koja donese snijeg svaki put kada strese svoj poplun.

Arnaud Demuynck


Arnaud Demuynck je redatelj, producent i scenarist. Autor je kratkog igranog filma L’Ecluse i brojnih animiranih filmova, poput Signes de vie (2004), À l’ombre du voile (2006) i L’Évasion (2007). Piše scenarije za mladu publiku, temeljene na tradicionalnim pričama, uspavankama i knjigama za djecu.

 

Celia Tisserant


Célia Tisserant završila je dvogodišnji studij (Diplôme des Métiers d'Arts) na francuskoj Akademiji umjetnosti, dizajna i tekstila (ESAAT), nakon čega je na prijedlog Akademije upisala tečaj stručnog usavršavanja FCIL, što joj je omogućilo da produbi svoje znanje o animaciji te istovremeno stekne radno iskustvo u produkcijskoj kući Films du Nord (2016–2017). Tijekom dodatne godine studija surađivala je s Nicolasom Liguorijem na njegovu filmu Vjetar u trstici, nakon čega je s Célijom Tocco počela raditi na vlastitom prvijencu, Zlatna kornjača. Osim režije, sudjelovala je i u organizaciji produkcije filma, a doprinijela je i animaciji.

 

Režija

Arnaud Demuynck, Celia Tisserant


Produkcija

Les Films du Nord


Scenarij

Arnaud Demuynck


Zvuk

Yan Volsy


Glazba

Yan Volsy


Montaža

Celia Tisserant, Arnaud Demuynck


Animacija

Celia Tisserant, Nina Wozniak, Luca de Aranjo, Antoine Denglos, Jeremie Mazurek, Maelle Chevallier, Nicolas Moreau, Stephan Nappez


Kategorije

OBITELJSKI PROGRAM 2 (dob: 6+)