Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
7. do 12. lipnja 2021.
Svjetski festival animiranog filma / 7. do 12. lipnja 2021.
hr | en

See Me / Vidi me


Yvonne Kroese, Patty Stenger

Nizozemska / 2020 / 8' 22''



Projekcije


Srijeda, 09. 06.,
Teatar &TD, 18:00 h
Petak, 11. 06.,
Kino SC, 22:00 h


Sinopsis


Petogodišnja Alice i njezina majka nalaze se na zabavi za odrasle. Alice pokušava privući pažnju svoje majke, ali ona je nudi samo praktičnim sitnicama, poput hrane i pića. Usamljena i pomalo uplašena, Alice u društvu inćuna koje je pronašla na sendviču počne kreirati vlastiti svijet. Ali stvari se ubrzo poremete i Alice odluči pod svaku cijenu privući pažnju odraslih za kojom toliko čezne.

Yvonne Kroese


Yvonne Kroese, likovna umjetnica, studirala je na Akademiji za industrijski dizajn, a zatim na Akademiji likovnih umjetnosti u Arnhemu. Radila je kao scenografkinja, umjetnička direktorica i animatorica za mnoge televizijske kuće te ilustratorica za časopise i novine. S Réneom Gastom osnovala je studio Wallstories 2014. godine, u sklopu kojega iznose tuđe priče na nove javne ili privatne prostore.

 

Patty Stenger


Patty Stenger, scenaristica i redateljica, započela je karijeru kao glumica i scenaristica u kazalištu i na televiziji. Pet godina bila je kreativna direktorica kazališta mladih Maccus. Piše i glazbene predstave, a zadnjih deset godina redovita je scenaristica dječje emisije Ulica Sezam. Autorica je stotinjak namjenskih filmova.

 

Režija

Yvonne Kroese, Patty Stenger


Produkcija

Family Affair Films


Scenarij

Patty Stenger


Zvuk

Rens Machielse, Willem Schneider


Glazba

Rens Machielse, Willem Schneider


Animacija

Happy Ship studio


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA 6