Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

INTERACTIVE EMPATHY - RADIONICA RAZVOJA PRIČE ZA VIDEOIGRE
10/05/19

Pišeš? Ilustriraš? Radiš u kreativnim industrijama? Imaš vlastitu umjetničku praksu? Studiraš? Prijavi se na radionicu na kojoj ćeš tijekom pet dana razviti svoju videoigru - interaktivni strip. Prethodno iskustvo u razvoju igara i programiranju nije potrebno - igru ćeš razvijati u jednostavnom programu hrvatskog studija Gamechuck, uz pomoć stručnjaka iz studija.

U suradnji s Goethe-Institutom KroatienInstitutom français de Croatie i Fakultetom elektrotehnike i računarstva  pozivamo umjetnike i studente na radionicu videoigara sa snažnim fokusom na razvoj priče o društveno angažiranim ili osobnim temama pod mentorstvom francuskih, njemačkih i hrvatskih stručnjaka za videoigre. Cilj nastalih igara je pobuditi empatiju i ojačati potencijal za građansku participaciju među igračima. Radionica se održava od 3. do 7. lipnja 2019. u prostorima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Unska 3) za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb 2019.

Važna nam je tvoja motiviranost i želja da naučiš više o interaktivnom pripovijedanju i da priču do koje ti je stalo ispričaš u interaktivnom formatu. Želimo autentične priče do kojih ti je stalo i koje želiš ispričati na inovativan način. Ova radionica potiče umjetnički pristup stvaranju videoigre i propitivanje granica pripovijedanja.

Na radionicu se možeš prijaviti samostalno ili u timu. Preporučamo prijavu u timu, sastavljenom od pisca/spisateljice i ilustratorice/ilustratora, jer je na radionici potrebno kreirati i scenarij i vizuale za igru. Preporučamo da timovi imaju najviše četiri člana. Prijaviti se možeš i samostalno, ako riječima i crtežima barataš podjednako dobro.

Scenarij igre moći ćeš razvijati na engleskom i/ili hrvatskom jeziku.  

Prijave traju do 27.5.2019., a odabrane polaznike o izboru ćemo obavijestiti do 29.5.2019. Pri izboru polaznika najviše ćemo pažnje pridavati izboru teme i motiviranosti za učenje o razvoju videoigara.

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici.

Za više informacija kontaktirajte nas na [email protected]