Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Jason's Sentence / Jasonova kazna

Svjetska Panorama 1

Still3
Still6
Still5

Jason's Sentence / Jasonova kazna


Elyse Kelly

Sjedinjene Države / 2017 / 2' 25''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Ponedjeljak, 04. 06.,
Kino Tuškanac, 17:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 07. 06.,
Kino Europa, 13:00 h


Sinopsis


„Nisam bio loš klinac. Samo sam donio loše odluke.“ Jason Hernandez tek je navršio 21 godinu kada je za nenasilno krivično djelo droge osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja, plus 320 godina. Jasonova kazna dio je kratkometražnog serijala animiranih dokumentaraca o masovnim zatvaranjima u SAD-u. Serijal ukazuje na težak danak koji izopačen i nepravedan kazneni sustav uzima od pojedinaca, obitelji i čitavih zajednica.

Elyse Kelly


Elyse Kelly je redateljica, producentica i animatorica s adresom u Washingtonu D.C. Surežirala je kratkometražni animirani film Fired Up, koji prikazuje nastanak pokliča bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame „fired up, ready to go“ (zagrijani smo i spremni za pokret). Pušten u javnost na zadnji dan Obamina mandata, film je sakupio više od 7 milijuna pregleda, a o njemu se pisalo i u časopisu The Atlantic. Elyse ima više od deset godina iskustva u animaciji i filmu, koje je stekla radeći na reklamama, televizijskim specijalima, glazbenim spotovima, kratkometražnim nezavisnim filmovima i dokumentarnim serijama za klijente kao što su Nickelodeon, Columbia Records, ESPN Films, Upworthy i Disney Research.

 

Režija

Elyse Kelly


Produkcija

Acme Filmworks, Inc.


Knjiga snimanja

Hyun Jin Park


Zvuk

Studio Unknown, Taylor Faison


Glazba

Brooke Blair, Will Blair


Montaža

Dan Fipphen, Elyse Kelly


Animacija

Elise Simard, Kathleen Weldon


Ostalo

Other Producer: Holly Stone, Executive Producer: Ron Diamond, Client: ACLU Molly Kaplan, ACLU Multi Media Manager, Zave Martohardjono, ACLU’s Digital Campaign Manager for Smart Justice, Story finder/Field producer: Kelly Ramundo


Kategorije

Svjetska Panorama 1