Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Agouro / Predskazanje


David Doutel, Vasco Sá

Portugal, Francuska / 2018 / 15' 15''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 05. 06.,
Kino Europa, 20:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Petak, 08. 06.,
Kino Tuškanac, 15:30 h


Sinopsis


Oštra zima zamrzne površinu rijeke pored kuće dvaju rođaka. Ledeni vjetar zahladi njihov odnos i dovodi ga do točke pucanja.

David Doutel


David Doutel (1983., Porto) diplomirao je zvuk i sliku na Umjetničkoj školi, gdje je prošao temeljitu izobrazbu iz animacije. Posljednjih 15 godina razvijao se na području nezavisnih kratkih animiranih filmova kao redatelj, animator i producent. U umjetničkom i produkcijskom smislu pridonio je nekolicini nagrađivanih kratkih filmova raznih redatelja koji su redovito selektirani na međunarodne filmske festivale. Karijeru je razvijao s Vascom Sáom, s kojim je režirao četiri kratka animirana filma: O Sapateiro, Čađa, Predskazanje. Jedan je od osnivača BAP-Animation Studija, gdje radi kao redatelj i producent.

 

Vasco Sá


Vasco Sá (1979, Porto), podrijetlom iz sjeverne planinske regije Portugala, proveo je svojih prvih osamnaest godina života u Trás-os-Montesu (Iza planina) prije nego što se preselio u Porto, gdje je magistrirao zvuk i sliku na Umjetničkoj školi (UCP). Ondje je upoznao Davida Doutela s kojim je radio na nekoliko nagrađenih filmova: O Sapateiro (2011.), Soot (2014.), Predskazanje (2018.). Od 2011. godine surađuje s producentskom kućom Bando à Parte, gdje bi se integrirao u tim različitih autora radeći u umjetničkom i produkcijskom sektoru. Jedan je od osnivača BAP-Animation Studija, gdje radi kao redatelj i producent s Davidom Doutelom.

 

Režija

David Doutel, Vasco Sá


Produkcija

Bando à Parte; Zéro de Conduite


Scenarij

David Doutel, Pedro Bastos, Vasco Sá


Zvuk

Pedro Marinho


Glazba

David Doutel


Montaža

David Doutel, Vasco Sá


Animacija

Boris Brenot, Remi Juillet, Miguel Lima


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 2