Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en
Fumetto_logorot_e

POPRATNA DOGAĐANJA | IZLOŽBE | Motion Comics: The Beginnings

Stripovi u pokretu – počeci

06–11/06 uto–sub 10–20 h, ned 10–13 h Galerija ULUPUH

Stripovi u pokretu – počeci prva je izložba u cijelosti posvećena interaktivnim stripovima. Za vrijeme Animafesta posjetitelji ove putujuće izložbe moći će uživati u šest odabranih interaktivnih i augmentiranih stripova na Samsungovim tabletima, uz radne table, grafike i ostalo.

Zahvaljujući sve široj uporabi pametnih telefona i tableta, broj ljudi koji stripove čitaju na ekranu u stabilnom je porastu. Na izložbi će se predstaviti šest inovativnih nezavisnih stripova u pokretu, koje su za Samsungove tablete napravili znatiželjni kreativci koji pomiču umjetničke granice medija stripa.

Stripovi u pokretu – počeci inicijativa je Festivala Fumetto iz Luzerna, u suradnji s platformom za digitalno pripovijedanje iz Amsterdama Submarinechannel.com.

RADOVI

Memory Catcher (CH, 2014)
Transmïi Studio

Memory Catcher je augmentirani strip »Find & Framea«. Strip se koristi aplikacijom Memory Catcher za Android te četirima zidnim plakatima velikog formata. Aplikacija koordinira pustolovinu. Putem kamere možete skenirati augmentirane plakate, na kojima ćete naći upute kako pratiti priču.

Niko and the Sword of Light (UK/CA, 2014)
Jim Bryson, Adam Jeffcoat

Nastao prema tradicionalnom zapletu o naizgled bespomoćnom pojedincu koji pronalazi snagu da spasi svijet u čarobnom predmetu, najveća snaga stripa Niko and the Sword of Light leži u velikoj preciznosti animacije. Namijenjen mlađoj publici, Niko je izuzetno tečan I dinamično ispričan strip.

Priya's Shakti (US/IN, 2014/2016)
Ram Devineni, Dan Goldman, Paromita Vohra

Ova nevjerojatno uspješna serija stripova u augmentiranoj stvarnosti nastala je kako bi tinejdžere i mlade podučila o rodnom seksualnom nasilju i rodnoj ravnopravnosti. Uz pomoć besplatne aplikacije možete skenirati stranice stripa i pogledati animacije, istinite priče, filmove i druge interaktivne elemente kako iskaču sa stranica. Priya's Shakti postao je munjevit hit, s više od 500 reportaža iz cijelog svijeta i gotovo 500.000 digitalnih preuzimanja.

Netwars – The Butterfly Attack (DE, 2014)
Filmtank GmbH, M. Sean Coleman, Verena Klinke, Felix Mertikat

Godina je 2017. Najviši europski vojni dužnosnici zapošljavaju ekipu elitnih hakera. Prema nalogu Europske unije, provode tajnu međunarodnu cyber ratnu vježbu. Međutim, ono što je počelo kao simulacija odjednom postaje smrtno ozbiljno. Ovaj interaktivni grafički roman donosi dramatičnu priču o modernom ratovanju, prijateljstvima i izdaji u tri epizode s izvrsnom 3D-grafikom, interaktivnošću i dodatnim informacijama.

Phallaina (FR, 2016)
Small Bang, Mariette Ren

Audrey je djevojčica koja pati od napadaja halucinacija u kojima vidi kitove. Pretrage otkrivaju da joj anomalija u mozgu omogućava da dugo ostane pod vodom. Phallaina je padajući grafički roman za tablete i pametne telefone. Korisnički doživljaj je fluidan i izravan: priča se razvija jednostavnim potezom prsta.

Modern Polaxis (AU, 2014)
Sutu

Modern Polaxis je paranoični putnik kroz vrijeme koji vjeruje da je naša stvarnost zapravo petodimenzionalna holografska projekcija iz druge svemirske ravnine. Odlučuje pronaći projekcionista, a knjiga predstavlja njegov osobni dnevnik. Polaxis piše o svakodnevnom životu, no sve tajne informacije, paranoične deluzije i teorije zavjere nalaze se u sloju augmentirane stvarnosti.