Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Prijavi se na CRAFTING GAMES IS EASY radionicu videoigara!
10/05/17

Mladi umjetnici i informatički stručnjaci i ove će godine za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb imati prilike izraditi vlastitu računalnu videoigru, na radionici CRAFTING GAMES IS EASY u sklopu programa Animafest Pro.

Ovogodišnja radionica bit će izvedena u suradnji s IFCC Akademijom, Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) i Akademijom likovnih umjetnosti (ALU).

Voditelj radionice ove je godine Renaud Forestié, višestruko nagrađivani ilustrator, animator i dizajner videoigara koji je iskustvo stekao radeći za velike kompanije (Ubisoft, Grazia, McDonald's, Denon i Warner Brothers), a osnivač je nezavisnog studija za izradu računalnih igara More Mountains.

Ovogodišnja će radionica uključivati različite metode izrade animacija za videoigre i njihovu implementaciju u Unity-u, popularnom programu za izradu videoigara, koristeći programe kao što su Spine, Photoshop, After Effects i Unity.

Otkad je pokrenuta, Animafestova radionica videoigara pokazala se kao idealna prilika za spajanje zajednice programera, animatora i ilustratora, te posljednje četiri godine brojne zainteresirane polaznike upoznaje s transmedijskom vezom animacije i računarstva.

CRAFTING GAMES IS EASY radionica bit će održana od 5. do 6. lipnja 2017 za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb 2017 u suradnji s IFCC 2017, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Sudjelovanje na radionici je besplatno, no broj sudionika je ograničen i zato se prijavite što prije. Više informacija o Renaudu i CRAFTING GAMES IS EASY radionici moguće je pronaći na linku.

Sva pitanja vezana uz radionicu mogu se uputiti na e-mail adrese [email protected] i [email protected].