Logo_hovers_2020
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Birdboy / Birdboy


Pedro Rivero, Alberto Vázquez

Španjolska / 2011 / 13' 0''Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Utorak, 06. 06.,
Kino Tuškanac, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 08. 06.,
Kino Tuškanac, 13:00 h


Sinopsis


Razorna industrijska katastrofa zauvijek mijenja život malene Dinki. Dinkijina sudbina poletjet će na krilima njezina ekscentričnog i neprilagođenog prijatelja Birdboya, koji se skriva u Mrtvoj šumi, izgubljen u maštanju...

Pedro Rivero


Pedro Rivero (Bilbao, 1969) je producent, redatelj i scenarist. Autor je scenarija za nekoliko animiranih TV-serija te za dugometražni film Goomer, dobitnik nagrade Goya za najbolji španjolski dugometražni animirani film 1999. Producirao je, režirao i napisao scenarij za Krizu mesoždera (2007), prvi španjolski dugometražni kinofilm u tehnici flash-animacije. Dramatičar i strip-crtač. Režirao je dugometražni animirani film Psihonauti, zaboravljena djeca (2015), kratki animirani film Birdboy (2010), dobitnik nagrade Goya za najbolji španjolski kratki animirani film 2012, kandidat za Oscar, dobitnik više od 40 nagrada i uvršten u više od 200 selekcija, te dugometražni animirani film Kriza mesoždera (2007).

 

Alberto Vázquez


Alberto Vázquez bavi se režijom animiranih filmova, ilustracijom i stripom. Njegove knjige i stripovi objavljeni su u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Brazilu i Koreji, a napisao je scenarij te režirao kratke animirane filmove Birdboy i Krv jednoroga prema vlastitim stripovima. Dva puta bio je nominiran za nagradu Goya, a osvojio ju je za najbolji kratki animirani film 2012. Dobitnik je više od 60 nagrada s međunarodnih festivala, a svoje radove prikazivao je u Annecyju, Clermont-Ferrandu, na Animafestu i Slamdanceu. S Pedrom Riverom režirao je svoj prvi dugometražni film, Psihonauti, zaboravljena djeca, prema istoimenom crtanom romanu, koji je sam napisao.

 

Režija

Pedro Rivero, Alberto Vázquez


Produkcija

Abrakam Estudio; Postoma Studio; Cinemar Films; Uniko


Scenarij

Alberto Vázquez, Pedro Rivero


Zvuk

Cinemar


Glazba

Suso Sáiz


Kategorije

Strip i animacija 3 - Nova berba Daniela Šuljića