Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Izradite vlastitu videoigru na Animafestu!
09/05/16

Mladi umjetnici i informatički stručnjaci i ove će godine za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb imati prilike izraditi vlastitu računalnu videoigru, na radionici u sklopu programa Animafest Pro.

Animafest radionicu izvodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) i Akademijom likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu, te je prvenstveno namijenjena njihovim studentima, a mogu joj se priključiti i ostali koji raspolažu adekvatnim znanjima o programiranju.

Voditelj radionice ove je godine Andrej Kovačević, osnivač Exordium Games, zagrebačkog nezavisnog studija za izradu računalnih igara.

Uz mentoriranje, te uobičajeni game-jam, ovogodišnja radionica će uključivati i edukaciju o samoj industriji računalnih igara u Hrvatskoj i u svijetu, te upoznavanje sa svim dijelovima profesionalnog proizvodnog procesa – od produkcije i marketinga do same izrade i plasmana.

Exordium Games je, naime, svoju prvu veliku uspješnicu - Nephil's Fall - uspješno financirao na crowdfunding platformi Kickstarter, a trenutno priprema nekoliko različitih projekata za mobilne platforme i desktop računala!

Otkad je pokrenuta, Animafestova radionica videoigara pokazala se kao idealna prilika za spajanje zajednice programera, animatora i ilustratora, te posljednje tri godine brojne zainteresirane polaznike upoznaje s transmedijskom vezom animacije i računarstva.

Polaznici će u manjim timovima dizajnera i programera, pod vodstvom mentora, videoigre izrađivati od 6. do 10. lipnja, na FER-u, a posljednjeg dana Animafesta predstavit će ih i publici. Također, zahvaljujući suradnji s Lenovom, najbolji tim na radionici bit će nagrađen tabletom!

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen je na njih 20. Prijaviti se može putem online prijavnice, od 9. do 22. svibnja. Pitanja vezana za radionicu mogu se uputiti na sljedeću mail adresu: [email protected].