Logo_hovers_2020
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Bay Bingo / Zaljevski bingo

Animation Goes MSU: Medijska fasada

1863-06_corrie_francis_bay_bingo_04
2546-06_corrie_francis_bay_bingo_03
2545-06_corrie_francis_bay_bingo_01

Bay Bingo / Zaljevski bingo


Kelley Bell, Corrie Francis Parks

Sjedinjene Države / 2016 / 5' 0''Projekcije


Ponedjeljak, 02. 05.,
Muzej suvremene umjetnosti (MSU), 18:42 h


Sinopsis


Podvodni krajolik najvećeg ušća u Sjedinjenim Državama hirovito se objašnjava u ovoj višekanalnoj animaciji. Slojevi pijeska, boje i animacije silueta gledatelja vode u Zaljev Chesapeake, gdje hirovita bića i mehanička čudovišta iz dubina tvore prizmatično stanište. I dok se rad bude projicirao na MSU-ovoj fasadi, gledatelji na mobitelima mogu igrati Zaljevski bingo, interaktivnu igru u kojoj traže različite vrste u različitim ekosustavima na fasadi i bilježe sve što su našli na mobilnom bingo-listiću. Tko prvi skupi pet zaredom, pobjeđuje!

Kelley Bell


Kelley Bell magistrirala je likovne i digitalne umjetnosti na Sveučilištu u Marylandu, okrug Baltimore, te diplomirala grafički dizajn na Institutu Pratt. Njezini animirani radovi prikazivali su se sve do Berlina. Izvanredna je profesorica te izvanredna pročelnica Odsjeka za likovnu umjetnost Sveučilišta u Marylandu.

 

Corrie Francis Parks


Corrie Francis Parks izrađuje animacije pijeskom, bojom i drugim tekućim materijalima. S kamerom u jednoj ruci, a drugom rukom na tipkovnici računala, njezin rad odlikuje se organskom vezom s prirodnim materijalima i tradicionalnim produkcijskim metodama, uz potpunu integraciju digitalne tehnologije. Njezini nagrađivani kratki animirani filmovi prikazivali su se na međunarodnim festivalima animacije u Annecyju, Hirošimi i Zagrebu (Animafest) te drugim vodećim festivalima na svakom kontinentu osim Antarktike. Raduje se danu kada će joj među najvećim obožavateljima biti pingvini. Filmografija: A Tangled Tale (2013), For the Masses (2007), Conversing with Aotearoa (2006), Tracks (2003), Ash Sunday (2001).

 

Režija

Kelley Bell, Corrie Francis Parks


Produkcija

Fluid Frames


Kategorije

Animation Goes MSU: Medijska fasada