Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Bay Bingo / Zaljevski bingo

Animation Goes MSU: Medijska fasada

06_corrie_francis_bay_bingo_04
06_corrie_francis_bay_bingo_03
06_corrie_francis_bay_bingo_01

Bay Bingo / Zaljevski bingo


Kelley Bell, Corrie Francis Parks

Sjedinjene Države / 2016 / 5' 0''



Projekcije


Ponedjeljak, 02. 05.,
Muzej suvremene umjetnosti (MSU), 18:42 h


Sinopsis


Podvodni krajolik najvećeg ušća u Sjedinjenim Državama hirovito se objašnjava u ovoj višekanalnoj animaciji. Slojevi pijeska, boje i animacije silueta gledatelja vode u Zaljev Chesapeake, gdje hirovita bića i mehanička čudovišta iz dubina tvore prizmatično stanište. I dok se rad bude projicirao na MSU-ovoj fasadi, gledatelji na mobitelima mogu igrati Zaljevski bingo, interaktivnu igru u kojoj traže različite vrste u različitim ekosustavima na fasadi i bilježe sve što su našli na mobilnom bingo-listiću. Tko prvi skupi pet zaredom, pobjeđuje!

Kelley Bell


Kelley Bell magistrirala je likovne i digitalne umjetnosti na Sveučilištu u Marylandu, okrug Baltimore, te diplomirala grafički dizajn na Institutu Pratt. Njezini animirani radovi prikazivali su se sve do Berlina. Izvanredna je profesorica te izvanredna pročelnica Odsjeka za likovnu umjetnost Sveučilišta u Marylandu.

 

Corrie Francis Parks


Corrie Francis Parks izrađuje animacije pijeskom, bojom i drugim tekućim materijalima. S kamerom u jednoj ruci, a drugom rukom na tipkovnici računala, njezin rad odlikuje se organskom vezom s prirodnim materijalima i tradicionalnim produkcijskim metodama, uz potpunu integraciju digitalne tehnologije. Njezini nagrađivani kratki animirani filmovi prikazivali su se na međunarodnim festivalima animacije u Annecyju, Hirošimi i Zagrebu (Animafest) te drugim vodećim festivalima na svakom kontinentu osim Antarktike. Raduje se danu kada će joj među najvećim obožavateljima biti pingvini. Filmografija: A Tangled Tale (2013), For the Masses (2007), Conversing with Aotearoa (2006), Tracks (2003), Ash Sunday (2001).

 

Režija

Kelley Bell, Corrie Francis Parks


Produkcija

Fluid Frames


Animacija

Corrie Francis Parks


Kategorije

Animation Goes MSU: Medijska fasada