Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Wild Life / Divljina


Amanda Forbis, Wendy Tilby

Kanada / 2011 / 13' 30''



Projekcije


Nedjelja, 05. 06.,
Ribnjak, 21:30 h
Četvrtak, 09. 06.,
Kino Europa, 15:30 h


Sinopsis


Ovaj oskarovski film govori o jednom elegantnom mladom iseljeniku koji je 1909. godine poslan iz Engleske u Albertu da se okuša kao poljoprivrednik. Međutim njegova ljubav prema badmintonu, promatranju ptica i alkoholu ne ostavlja mu mnogo vremena za stoku. Ubrzo postaje jasno da ga ništa iz njegova finog odgoja nije pripremilo za teške uvjete života u Novom svijetu. Ovaj kratki animirani film govori o ljepotama prerije, nostalgiji za domom i ludosti opasnog življenja izvan konteksta.

Amanda Forbis


Amanda Forbis se 1990. pridružila Kanadskom nacionalnom odboru za film kao redateljica animiranih filmova na obrazovnom filmu pod naslovom The Reluctant Deckhand. Godine 1995. Wendy Tilby ju je pozvala u Montreal da zajedno režiraju Kad zora svane (1999.). Film je osvojio brojna priznanja, uključujući Zlatnu palmu za kratki film u Cannesu, nominaciju za Oscara i Grand prix na međunarodnim festivalima animacije u Annecyju, Zagrebu i Hirošimi. Godine 2011. uslijedio je film Divljina, koji je osvojio niz nagrada te još jednu nominaciju za Oscara.

 

Wendy Tilby


Prvi film Wendy Tilby, Strings (1991.), osvojio je brojne međunarodne nagrade, pa i nominaciju za Oscara. Za svoj sljedeći film Tilby se udružila s Amandom Forbis i režirala Kad zora svane (1999.), koji je osvojio Zlatnu palmu za kratki film u Cannesu, nominaciju za Oscara i Grand prix na međunarodnim festivalima animacije u Annecyju, Zagrebu i Hirošimi. Godine 2011. uslijedio je film Divljina, koji je osvojio niz nagrada te još jednu nominaciju za Oscara.

 

Režija

Amanda Forbis, Wendy Tilby


Produkcija

National Film Board of Canada


Scenarij

Wendy Tilby; Amanda Forbis


Knjiga snimanja

Wendy Tilby; Amanda Forbis


Zvuk

Patrick Butler, Brent Planiden


Glazba

Judith Gruber-Stitzer


Montaža

Wendy Tilby; Amanda Forbis


Animacija

Wendy Tilby; Amanda Forbis


Kategorije

Klasici Oscara
Klasici Oscara na Ribnjaku (5.6.2016. 21:30h)