Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Kaputt / Kraj – ženski zatvor u Hohenecku

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 4

Still_arrest_300dpi
Still_naehen_300dpi
Still_haarausfall_300dpi

Kaputt / Kraj – ženski zatvor u Hohenecku


Alexander Lahl, Volker Schlecht

Njemačka / 2016 / 7' 0''



Projekcije


Četvrtak, 09. 06.,
Kino Europa, 20:00 h
Petak, 10. 06.,
Kino Europa, 11:00 h


Sinopsis


Gabriele Stötzer i Birgit Willschütz bile su političke zatvorenice u dvorcu Hoheneck, najzloglasnijem ženskom zatvoru u Istočnoj Njemačkoj. Njihova priča govori o pretrpanim ćelijama, despotskim hijerarhijama, nesmiljenoj svakodnevici i dalekosežnim posljedicama zatočeništva. No ponajviše govori o nepodnošljivom pritisku prisilnog rada. Zatvorenice u Hohenecku proizvele su milijune hulahopki, plahti i drugih proizvoda za zapadnonjemačke trgovine, donijevši golemu zaradu objema stranama Željezne zavjese. U stilu nove tradicije animiranog dokumentarca, ovaj sedmominutni film spaja originalne audiointervjue i apstraktnu, monokromatsku animaciju.

Alexander Lahl


Alexander Lahl (1979, Berlin) studirao je kulturne znanosti u Berlinu, Wroclawu i Frankfurtu. Radi kao scenarist, filmski autor i producent, a suosnovao je medijsku kuću Die Kulturingenieure. S Maxom Mönchom nedavno je objavio Treibsand. A graphic novel about the last days of the GDR, u izdanju Metrolita. Trenutačno se pretežno bavi temom oceana.

 

Volker Schlecht


Volker Schlecht je ilustrator, umjetnik i filmski autor iz Berlina. Studirao je komunikacijski dizajn na Umjetničkom sveučilištu Burg Giebichenstein te je radio nekoliko godina kao grafički dizajner za berlinski Moniteurs. Predavao je na odsjeku za animaciju na HFF Konrad Wolf Potsdam-Babelsbergu te na Sveučilištu za umjetnost i dizajn BTK. Od ožujka 2022. godine profesor je crtanja i osnova dizajna na arhitektonskom odjelu Sveučilišta primijenjenih znanosti Anhalt u Dessauu. S Alexandrom Kardinar od 2002. radi pod suradničkom etiketom Drushba Pankow.

 

Režija

Alexander Lahl, Volker Schlecht


Produkcija

Die Kulturingenieure


Scenarij

Max Moench and Alexander Lahl


Knjiga snimanja

Volker Schlecht


Kompoziting

Volker Schlecht


Zvuk

Hannes Schulze


Glazba

Hannes Schulze


Montaža

Volker Schlecht


Animacija

Volker Schlecht


Kategorije

Veliko natjecanje kratkometražnog filma 4