Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 29. svibnja - 3. lipnja 2012.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 29. svibnja - 3. lipnja 2012.
hr | en

Otac / Otac

HRVATSKA PANORAMA

Father_00_300dpi

Otac / Otac


Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popović, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin

Bugarska, Njemačka, Hrvatska / 2012 / 16' 30''



Projekcije


Subota, 02. 06.,
Kino Tuškanac, 14:00 h
Nedjelja, 03. 06.,
Kino Tuškanac, 16:00 h


Sinopsis


Kada ste zadnji put pričali sa svojim ocem? Hoćete li ga ikada pitati o onome što vas muči?

Ivan Bogdanov


Ivan Bogdanov (1973) i Vesela Dančeva (1975) autorski su par koji zajedno radi zadnjih 15 godina. Oboje je diplomiralo na Umjetničkoj akademiji Willem de Kooning u Rotterdamu 2002. godine. Rade kao redatelji, animatori i ilustratori, a do sada su realizirali brojne kratke animirane filmove i komercijalne projekte. 2004. godine osnovali su studio za animaciju FinFilm, a 2008. godine produkcijsku kuću Compote Collective sa sjedištem u Sofiji. Filmovi u čijoj su realizaciji zajedno sudjelovali, a posebno Otac (2012) i Anna Blume (2009), prikazani su na velikom broju filmskih festivala, a za njih su dobili brojne nagrade i priznanja.

 

Moritz Mayerhofer


Moritz Mayerhofer filmski je autor. Živi i radi u Berlinu. Režirao je filmove Urs, Father i Amen! Suosnovao je studio za animaciju po imenu studioNICE, a trenutačno radi na razvoju svog dugometražnog animiranog prvijenca.

 

Asparuh Petrov


Asparuh Petrov (1981.) razvio je strast za animacijom po završetku Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Trojanu 1999. godine. Do 2007. radio je kao dizajner pokretne grafike i kreirao je špice za nekoliko bugarskih televizija. Od 2007. godine radi kao nezavisni redatelj animiranih filmova kao i na autorskim projektima animacije. Asparuh je jedan od glavnih redatelja produkcijske kuće Compote Collective.

 

Veljko Popović


Veljko Popović (1979) diplomirao je 2003. godine na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1998. godine profesionalno se bavi računalnom grafikom. Suosnivač je studija za 2D- i 3D-grafiku i animaciju Lemonade3d, koji je kasnije postao Prime Render Studios. Od 2012. godine stalno je zaposlen na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje predaje animaciju. Popovićevi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima, uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart itd.

 

Rositsa Raleva


Rositsa Raleva (1979) graduated from the Fine Arts Academy in Sofia in 2001. Since her graduation she has been working as a graphic designer and art director at several advertising agencies. In the meantime she continues to work as a freelancer creating illustrations, corporate identity, posters and T-shirt design (Dushman trademark, British Airways, Jaguar, ING, Cosmopolitan, Finlandia vodka, etc.)

 

Dmitry Yagodin


Dmitry Yagodin (1979) was born in Moscow, Russian Federation. He studied animation at the National Academy for Theatre and Film Art in Sofia, Bulgaria. He works as a freelance artist and independent director and animator.

 

Režija

Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popović, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin


Produkcija

Compote Collective, Bonobostudio, Eyecatch Productions


Scenarij

Ivan Bogdanov, Phil Mulloy


Knjiga snimanja

Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popović, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin


Kompoziting

Vessela Dantcheva, Carl Krausse, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Assen Semov, Veljko Popović, Dmitry Yagodin


Zvuk

Emil Iliev


Glazba

Petar Dundakov


Montaža

Ivan Bogdanov


Animacija

Vessela Dantcheva, Kristijan Dulić, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Dmitry Yagodin


Kategorije

HRVATSKA PANORAMA