Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 1. - 6. lipnja 2010.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 1. - 6. lipnja 2010.
hr | en

Fantastic Mr. Fox / Fantastični gospodin lisac

POSEBNI PROGRAM

Fmf-00012

Fantastic Mr. Fox / Fantastični gospodin lisac


Wes Anderson

Sjedinjene Države / 2009 / 88' 0''



Projekcije


Utorak, 01. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 20:00 h
Subota, 05. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 16:00 h


Sinopsis


Redatelj Wes Anderson koji se proslavio filmovima Obitelj čudaka, Život pod morem i Darjeeling d.o.o. predstavlja nam svoje prvo animirano remek-djelo snimljeno prema romanu Roalda Dahla - Fantastični gospodin Lisac koje je ujedno i prvi animirani film kompanije 20th Century Fox sniman tehnikom stop-animacije. Film prati priču o gospodinu i gospođi Lisac koji su dvanaest godina živjeli mirnim životom u divljini sa svojim sinom Ashom. Kad im u posjet dođe nećak Kristopherson, u gospodinu Liscu, inače mirnom obiteljskom tipu, probude se stari nagoni kradljivca kokoši što počne ugrožavati ne samo njegovu obitelj, već i čitavu životinjsku zajednicu.
U namjeri da ulove gospodina Lisca, zli farmeri potjerali su životinje pod zemlju. Nakon što potroše zalihe hrane, životinje su prisiljene udružiti se i još jednom pokušati vratiti zemlju koja im pripada.
 

Wes Anderson


Wes Anderson rođen je u Houstonu u Texasu. Autor je filmova Provalnici diletanti, Rushmore, Obitelj čudaka, Panika pod morem, Darjeeling d.o.o., Fantastični gospodin Lisac, Kraljevstvo izlazećeg mjeseca i Hotel Grand Budapest.

 

Režija

Wes Anderson


Produkcija

Twentieth Century Fox , INDIAN PAINTBRUSH,REGENCY ENTERPRISES


Kategorije

POSEBNI PROGRAM