Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

לשקר יש ארבע רגליים / Lažu ko pas

NATJECANJE STUDENTSKOG FILMA 3

Letsleepingdoglie_02
Letsleepingdoglie_01
Letsleepingdoglie_03

לשקר יש ארבע רגליים / Lažu ko pas


Sarai Abergel, Noy Friman, Guy Livnat

Izrael / 2021 / 9' 40''



Projekcije


Utorak, 07. 06.,
Teatar &TD, 17:00 h
Četvrtak, 09. 06.,
Kino SC, 17:30 h


Sinopsis


Lud kratki animirani film pun crnog humora. Priča je to o Ofri, četverogodišnjoj djevojčici koja pokušava pronaći voljenog psa Rexyja i vratiti ga doma. Rexyja su slučajno autom pregazili Ofrijini roditelji, što od nje kriju. Roditelji nižu jednu laž za drugom, jer boje se djetetu reći istinu, ali i kako bi je odvratili od uzaludne potrage za psom. Svaki njihov daljnji postupak samo ih više zapetljava, nehotice potpirujući Ofrijinu maštu suludijim i opasnijim zamislima. Dotaknu dno kad laži postanu bolnije od istine, i na koncu slamaju Ofrijino srce, čime je zauvijek gube.

Sarai Abergel


Sarai Abergel diplomirala je animaciju na Školi za audio-vizualne umjetnosti pri Akademiji Sapir. Za vrijeme studija, njezin dokumentarni animirani film Worth Every Penny bio je vrlo hvaljen na festivalima diljem svijeta. Trenutačno radi kao 3D-montažerka na TV-serijama, a u slobodno vrijeme razvija buduće vlastite projekte.

 

Noy Friman


Noy Friman diplomirala je animaciju na Školi za audio-vizualne umjetnosti pri Akademiji Sapir. Za vrijeme studija, njezin dokumentarni animirani film Worth Every Penny bio je vrlo hvaljen na festivalima širom svijeta. Noy vrsno djeluje u nekoliko umjetničkih medija, a već dva desetljeća specijalizira se za tradicionalnu i digitalnu umjetnost, primjenjujući razne tehnike.

 

Guy Livnat


Guy Livnat diplomirao je animaciju na Školi za audio-vizualne umjetnosti pri Akademiji Sapir. Za vrijeme studija, njegov dokumentarni animirani film Worth Every Penny bio je vrlo hvaljen na festivalima širom svijeta. Dvije godine pohađao je studij industrijskog dizajna, nakon čega se prebacio na studij animacije kako bi mogao ostvariti svoju najveću strast. U novom poslu velik utjecaj na njegov rad ima obimno znanje iz umjetnosti i obrta koje je stekao na ranijem studiju.

 

Režija

Sarai Abergel, Noy Friman, Guy Livnat


Produkcija

School of Audio and Visual Arts, Sapir College


Scenarij

Sarai Abergel


Knjiga snimanja

Noy Friman


Kompoziting

Sarai Abergel


Zvuk

Omri Cohen


Glazba

Geva Hason


Montaža

Sarai Abergel


Animacija

Sarai Abergel, Noy Friman, Anat Weiss


Kategorije

NATJECANJE STUDENTSKOG FILMA 3