Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
6. do 11. lipnja 2022.
Svjetski festival animiranog filma / 6. do 11. lipnja 2022.
hr | en

La traversée / Prijelaz

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA

Crossing_1
Crossing_2
Crossing_3

La traversée / Prijelaz


Florence Miailhe

Njemačka, Francuska, Češka Republika / 2021 / 74' 0''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 08. 06.,
Kino SC, 22:00 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 11. 06.,
Kino Tuškanac, 19:00 h


Sinopsis


Malo selo poharano u tami, jedna obitelj prisiljena na bijeg. Dvoje najstarije djece, Kyona i Adriel, ubrzo se odvaja od roditelja i samo se suočava s cestom izgnanstva. Otisnu se na herojsko putovanje koje ih vodi od djetinjstva do mladosti u potrazi za skloništem, mirom i nadom da će pronaći utočište i svoju obitelj. Prelazeći kontinent razdiran ratom i progonom migranata, ova hrabra braća preživljavaju nevjerojatne izazove prije nego što, napokon slobodni, stignu u novi svijet.

Florence Miailhe


Rođena 1956., Florence je diplomirala na Ecole Nationale des Arts Décoratifs, specijaliziravši se za graviranje. Profesionalnu karijeru započela je na prijelomima za tisak te je izlagala crteže i gravure. Godine 1991. režirala je svoj prvi kratki film, Hammam. Njezini animirani filmovi odišu vrlo osobnim stilom – filmove radi bojom, pastelom ili pijeskom, izravno ispod kamere, postupkom prekrivanja. Njezin rad zapažen je na festivalima u Francuskoj i inozemstvu. Primila je Nagradu César za najbolji kratki film 2002. za Au premier dimanche d'août, posebno priznanje na Festivalu u Cannesu 2006. za Conte de Quartier, a 2015. dobila je Počasni Cristal za svoj opus na 39. Festivalu u Annecyju. Bila je profesorica u raznim školama animacije: Les Gobelins, ENSAD, La Poudrière i dr., a uz režiju radi i kao vizualna umjetnica. Većina njezinih filmova nastala je u suradnji sa spisateljicom Marie Desplechin.

 

Režija

Florence Miailhe


Produkcija

Les Films de l'arlequin; Balance Film GmbH; Maurfilm S.R.O.; XBO Films


Scenarij

Marie Desplechin, Florence Miailhe


Knjiga snimanja

Florence Miailhe


Glazba

Philipp Kümpel


Animacija

Valentine Delqueux, Marie Juin, David Martin, Aurore Peuffier, Anita Brüvere, Ewa Łuczków, Paola de Sousa, Aline Helmcke, Urte Zintler, Lucie Sunková, Polina Kazak, Eva Skurská, Anna Paděrová, Zuzana Studená, Marta Szymańska


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA