Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
28. rujna do 3. listopada 2020.
Svjetski festival animiranog filma / 28. rujna do 3. listopada 2020.
hr | en

Umorstvo u katedrali / Umorstvo u katedrali


Matija Pisačić, Tvrtko Rašpolić

Hrvatska, Srbija / 2020 / 15' 39''



Projekcije


Ponedjeljak, 28. 09.,
Kino SC, 19:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 01. 10.,
Teatar &TD, 18:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 03. 10.,
Kino SC, 15:30 h


Sinopsis


London, početak 20. stoljeća. Detektivka Gloria Scott i njezina družbenica Mary Lambert provode sasvim mirnu večer u svom detektivskom uredu, kadli nepoznati ubojica upravo pred njihovim vratima ubije profesora Jansona. Pred njima je nova pustolovina, u kojoj će posjetiti kineski restoran, katedralu i muzej voštanih figura te razotkriti veliku zavjeru čiji su akteri nadbiskup od Canterburyja, Madame Tussaud i Duh Sveti u tijelu golubice... te pokoja nevina žrtva.

Matija Pisačić


Matija Pisačić (1975) rođen je u Zagrebu. Maturirao 1994. na temu stripa na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studirao filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Član je ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Djeluje od 1995. kao autor niza ilustracija i stripova. Autor niza animiranih filmova prikazanih u natjecateljskom programu Animafesta Zagreb: Fantastična odiseja Doktora Zodiaka (2008), Čoban (2014), Umorstvo u katedrali (2020). S Krešimirom Zimonićem 2011. osniva umjetničku organizaciju Anima i započinje produkciju autorskih animiranih filmova.

 

Tvrtko Rašpolić


Tvrtko Rašpolić rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti, smjer Filmska i TV-režija te apsolvirao smjerove Croaticum i Društvo na Hrvatskim studijima. Autor eksperimentalnog filma Dekonstrukcija Odese u sedam permutacija (2011). S Matijom Pisačićem potpisuje režiju animiranog filma Umorstvo u katedrali (2020). Od 2001. honorarno radi na HRT-u kao redatelj u brojnim emisijama. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

 

Režija

Matija Pisačić, Tvrtko Rašpolić


Produkcija

Kinematograf


Scenarij

Mima Simić, Jasna Jasna Žmak, koscenarist Matija Pisačić


Knjiga snimanja

Matija Pisačić


Kompoziting

Matija Pisačić


Zvuk

Dejan Pejović


Glazba

Noa Pisačić


Montaža

Matija Pisačić, Tvrtko Rašpolić


Animacija

Kristijan Dulić, Goran Stojnić, Darko Tomičić, Ira Bulić, Katarina Jukić, Lucija Bužančić, Mia Murat, Darko Dacović, Matija Pisačić


Ostalo

scenografija: Boban Savić Geto


Kategorije

VELIKO NATJECANJE KRATKOMETRAŽNOG FILMA
Veliko natjecanje kratkometražnog filma 1
Natjecanje hrvatskog filma 2