Logo_hovers_2019
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en
133-_mg_4256

Pišeš? Ilustriraš? Radiš u kreativnim industrijama? Imaš vlastitu umjetničku praksu? Studiraš? Prijavi se na radionicu na kojoj ćeš tijekom pet dana razviti svoju videoigru - interaktivni strip. Prethodno iskustvo u razvoju igara i programiranju nije potrebno - igru ćeš razvijati u jednostavnom programu hrvatskog studija Gamechuck, uz pomoć stručnjaka iz studija.

Važna nam je tvoja motiviranost i želja da naučiš više o interaktivnom pripovijedanju i da priču do koje ti je stalo ispričaš u interaktivnom formatu. Želimo autentične priče do kojih ti je stalo i koje želiš ispričati na inovativan način. Ova radionica potiče umjetnički pristup stvaranju videoigre i propitivanje granica pripovijedanja.

Fokus radionice je na razvoju interaktivnih priča i razvoju scenarija za videoigre, pod mentorstvom stručnjaka iz Francuske, Njemačke i Hrvatske.

Na radionicu se možeš prijaviti samostalno ili u timu. Preporučamo prijavu u timu, sastavljenom od pisca/spisateljice i ilustratorice/ilustratora, jer je na radionici potrebno kreirati i scenarij i vizuale za igru. Preporučamo da timovi imaju najviše četiri člana. Prijaviti se možeš i samostalno, ako riječima i crtežima barataš podjednako dobro.

Scenarij igre moći ćeš razvijati na engleskom i/ili hrvatskom jeziku.  

Prijave traju do 27.5.2019., a odabrane polaznike o izboru ćemo obavijestiti do 29.5.2019. Pri izboru polaznika najviše ćemo pažnje pridavati izboru teme i motiviranosti za učenje o razvoju videoigara.

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@animafest.hr