Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
3. DO 8. LIPNJA 2019.
Svjetski festival animiranog filma / 3. DO 8. LIPNJA 2019.
hr | en

Animafest Zagreb 2023 predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove
13/03/23

Od 1800 prijavljenih filmova iz 93 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovale Margit Antauer i Marina Kožul pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Jasminka Bijelić Ljubić i Hana Tintor birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno gotovo 900 filmova, a odabrano njih 42. U Natjecanje studentskog filma je između 830 prijavljenih u konkurenciju odabran 41 film, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 19 filmova.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 5.-10. lipnja 2023.

Rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina objavit ćemo ubrzo, a u nastavku donosimo popise odabranih filmova: