Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Radionica izrade računalnih videoigara
06/05/13

Prijavite se na radionicu izrade računalnih videoigara u sklopu programa Animafest Pro na predstojećem 23. izdanju Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb. U trajanju od 5. do 8. lipnja polaznici radionice u manjim će timovima, sastavljenima od animatora i programera, raditi na izradi vlastite računalne igre, upoznajući se neposredno s neograničenim kreativnim mogućnostima toga posla. Služeći se vrhunskom tehnologijom u laboratoriju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, istražit će potencijale transmedijske veze animacije i računarstva na kojoj se temelji ne samo procvat nezavisno produciranih igara u posljednjem desetljeću, već i velik dio bogate povijesti digitalne zabave. Voditelji radionice su znanstvena novakinja Aleksandra Čereković (FER) te umjetnički novak Darko Masnec (ALU) u koordinaciji s prof. dr. sc. Igorom Pandžićem (FER).  

Radionica je predviđena za 20 polaznika koji će se podijeliti u timove od četiri člana. Prijaviti se mogu svi s iskustvom u razvoju softwear-a (C++, Java, Unity…) i/ili dizajnu i animaciji (Maya, Blender, 3D Studio Max, Photoshop, Illustrator, GIMP, Inkspace…), a prednost kod selekcije imat će studenti viših godina FER-a te Odsjeka animacije i novih medija na ALU. Radionica će se održati na FER-u u učionici A109 koja će biti na raspolaganju polaznicima radionice od 9 do 21 sat.  

Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice: PRIJAVNICA. Svoje prijave i pitanja vezana uz radionicu možete uputiti na sljedeću mail adresu: [email protected] 

PRIJAVE TRAJU DO 19. 5. 2013.

Rezultati će biti objavljeni na Animafestovim službenim stranicama do 24. svibnja 2013. Timovi će se formirati u sklopu uvodnog predavanja 3. lipnja 2013. u 18 sati na FER-u u laboratoriju A109.