Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Prijavite se na Radionicu izrade računalnih videoigara "ANATOMIJA POKRETA"!
10/05/18

Mladi umjetnici i informatički stručnjaci i ove će godine za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb imati prilike izraditi vlastitu računalnu videoigru na Radionici izrade računalnih videoigara.

Ovogodišnjom radionicom obilježit će se početak suradnje Animafesta Zagreb i Goethe-Instituta na projektu Games and Politics ZKM-a (Centra za umjetnost i medije u Karlsruheu). Uz Goethe-Institut, partneri radionice su i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Akademija likovnih umjetnosti (ALU) i Akademija dramske umjetnosti (ADU).

Voditelji radionice ove godine su game designer Onat Hekimoglu, autor projekta Harold Halibut koji će se predstaviti u sklopu Animafestovog programa namijenjenog profesionalcima te prof. Darko Masnec, animator i „prvi hrvatski doktor videoigara“.

Hodanje, trčanje, penjanje, skakanje ili plesanje. Neki oblik pokreta prisutan je u gotovo svakoj videoigri i često je mnogo važniji od tek „kretanja uokolo“. Ova radionica istražit će različite aspekte pokreta i njegovog utjecaja na igrivost i stvaranje priče u videoigrama.

Otkad je pokrenuta 2013., Animafestova radionica videoigara pokazala se kao idealna prilika za spajanje zajednice programera, animatora i ilustratora, te posljednjih pet godina brojne zainteresirane polaznike upoznaje s vezom animacije i računarstva.

Radionica izrade računalnih videoigara Anatomija pokreta bit će održana od 4. do 8. lipnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb 2018.

Uspješni projekti nastali na radionici bit će predstavljeni na Reboot InfoGameru te u sklopu izložbe Games and Politics koja će se održati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u prosincu 2018.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no broj sudionika je ograničen i zato se prijavite što prije.

Sva pitanja vezana uz radionicu mogu se uputiti na e-mail adresu [email protected].