Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Predstavljamo festivalsku ilustraciju i špicu 25. Animafesta Zagreb!
31/03/15

Ovogodišnju festivalsku ilustraciju i špicu Animafesta Zagreb potpisuje hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica Petra Zlonoga. Za vizualni identitet festivala ove je godine, kao i prošle, zaslužan dizajnerski tim iz Kune zlatice.

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. godine. Pažnju scene privukla je već svojim studentskim radovima: bili su to filmovi Daniil Ivanoviču, oženi me (2007.), Gregor (2010.), Lisica (2010.) i Daniil Ivanoviču, slobodan si (2011.). Njezin prvi profesionalni film, Glad iz 2014. prikazan je na brojnim važnim svjetskim festivalima animiranog filma kao što su Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi, Međunarodni filmski festival animiranog filma u Londonu ili festival Tricky Women u Beču.

„Nama kao Animafestu Zagreb izuzetno je zadovoljstvo podržati i istaknuti hrvatske autore/ice koji pomalo preuzimaju svjetlo animacije i nastavljaju se na dostignuća autora Zagrebačke škole animiranog filma“, kazao je o Zlonogi umjetnički direktor Animafesta Zagreb, Daniel Šuljić.

Pogledajte špicu OVDJE!