Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Svi u Muzej suvremene umjetnosti za 10 kuna!
01/06/11

Muzej suvremene umjetnosti ove godine odlučio je surađivati s domaćim festivalom animiranog filma – ANIMAFEST ZAGREB, koji svojim projekcijama svjetski poznatih animatora uveseljava publiku već tridesetak godina. Tako posjetitelji Animafesta, uz prikaz ulaznice ili akreditacije, za samo 10 kuna mogu pregledati stalni postav MSU-a Zbirke u pokretu.

U dinamičnom prostoru koji je projektirao Igor Franić izloženo je više od 600 djela domaćih i inozemnih umjetnika. Zbirka nije postavljena uobičajenim, kronološkim slijedom, već tematskim postavom kako bi istaknula bitna svojstva suvremene umjetnosti. Autori izložbe, Nada Beroš i Tihomir Milovac, umjetnička su djela razvrstali u pet velikih cjelina, kroz koje prikazuju kako umjetnost govori o društvu, svojevrsnim manifestima, savezništvu slike i teksta, o aktualnim strujanjima, ali i o samoj sebi.

Akcija traje od 31. svibnja do 5. lipnja u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti. Izložbu je moguće pogledati svakodnevno (osim u ponedjeljak) od 11 do 18 sati, dok je subotom radno vrijeme produženo do 20 sati.

Muzej suvremene umjetnosti veseli se vašem dolasku!