Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Besplatno u B.net videoteci - filmovi s prošlih izdanja Animafesta!
01/06/13

Kao zagrijavanje za nadolazeće dugometražno izdanje festivala Animafest Zagreb 2013. u B.net videoteci bit će besplatno dostupni filmovi prikazani na dosadašnjim izdanjima Animafesta. Od subote 1. lipnja pa sve do nedjelje 16. lipnja moći ćete gledati pet dugometražnih animiranih filmova za sve generacije.

Panika u selu, urnebesna i pomalo suluda stop-motion ekstravagancija nudi beskonačno mnogo šarma i razuzdanog smijeha za sve u dobi od 9 do 99 godina. Temeljena na kultnoj belgijskoj animiranoj TV-seriji, prati tri plastične igračke, po imenu Kauboj, Indijanac i Konj, koje zajedno žive, a koji je prikazan na Animafestu 2009. godine. 

Za užitak cijele obitelji tu je Tajna Kellsa, nagrađivana animirana priča o snazi mašte i vjere koja vodi čovječanstvo kroz mračna vremena. Autora Nore Twomey i Tomma Moorea, film je spoj fantastike i legende koji govori o nastanku Knjige Kellsa, remek-djela europske umjetnosti. Žiri Velikog natjecanja Animafesta 2009. godine ovom je filmu dodijelio posebno prizanje. 

U B.net videoteci imate priliku pogledati i pravi animirani biser, za Oscara nominirani i u Cannesu nagrađeni Perzepolis, autobiografsku dramu o odrastanju crtačice Marjane Satrapi u Iranu i na Zapadu. Diktatura i emigracija, pobuna i rock'n'roll, sve u priči koja je oduševila i publiku Animafesta 2007. godine, a žiri mu je dodijelio posebno priznanje. 

U animiranom hororu Strahovi od tame šest svjetski poznatih vrhunskih crtača stripova vodi vas na vizualno zapanjujuće putovanje kroz najveće ljudske strahove. Strahovi od tame snimljeni su uglavnom u crno-bijelom i rađeni za odrasle, što znači da je film prestrašan za malu djecu i sve slabih živaca. Na Animafestu 2009. godine osim u kinu Strahovi od tame zagrebačkoj publici su predstavljeni i kroz izložbu. 

No za djecu tu je Kerity, kuća bajki, koji je nagradila publika Animafesta 2011, dok je u Annecyju godinu ranije osvojio posebno priznanje. Film slavi radost čitanja i svijet bajki te je na jednom mjestu okupio junake omiljenih dječjih knjiga u zajedničkoj animiranoj avanturi koju je nagradila publika Animafesta 2011.