Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Audiovizualni perfomans (O) u izvedbi Maxa Hattlera i Noriku Okaku
03/06/10

Njemački animator i audiovizualni umjetnik Mak Hattler zajedno s VJ umjetnicom Noriko Okaku u petak, 4. lipnja točno u ponoć u kinu Tuškanac predstavlja zajednički projekt (O)

(O) je premijerno izveden na Londonskom festivalu kratkog filma u siječnju 2010. Zahvaljujući tom performansu Hattler se vratio svojim tinejdžerskim počecima, stvaranju zvuka ili glazbe i krenuo u svoj prvi pohod na video i audio izvedbu uživo uz Norikinu nadrealističku animiranu vizualizaciju.

Prije toga umjetnički dvojac surađivao je na projektu Oh Yes - s kojim su 2009. obišli cijelu Europu - i na troekranskom performansu /\/\/\, koji je imao premijeru 2009. godine na Festivalu animiranog filma u Fredrikstadu.

Max i Noriko upoznali su se kao studenti animacije na Kraljevskom umjetničkom koledžu. Oboje su performeri, ali i uspješni animatori, čiji se filmovi prikazuju na festivalima diljem svijeta. Ima više dodirnih točaka u njihovom animiranom eksperimentalnom, polupripovjedačkom i nedijaloškom pristupu filmu i videu. Osim izvedbi uživo surađivali su na nekoliko projekata, od vizualizacija za turneju grupa The Egg i Basement Jaxx do stop-animacije u filmu 'Aanaatt' (koji je u Natjecanju namjenskih filmova) i Maxovog najnovijeg kratkog filma 'Spin.