Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Animafest je osvojio i Muzej suvremene umjetnosti!
02/06/12

Prva službena suradnja Animafesta i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu iznjedrila je dvije zanimljive izložbe. Prva Stop&Go 3-D predstavlja animirane radove dvadeset i sedmero vizualnih umjetnika i filmaša, a publiku, osim zanimljivim sadržajem, intrigiraju i 3D efektima za koje će biti na raspolaganju  3D naočale. Animirani filmovi odabrani su od radova pristiglih na međunarodni otvoreni natječaj, te na poziv kustosice Sarah Klein.   

Projekciju prati i izložba umjetnika Mela Presta pod nazivom Doppler stop na kojoj su predstavljeni radovi što ukazuju na duboke veze između tradicionalnih umjetničkih medija poput slikarstva i skulpture i procesa korištenih u animaciji. Izložba Stop&Go se može pogledati sve do 22. lipnja.   

Druga "izložba" bit će vidljiva svim prolaznicima novozagrebačkih avenija. Naime na medijskoj fasadi MSU-a, dugoj fascinantnih 100 metara, projicirat će se radovi autora iz programa Animafesta: Lie (Makinacija 84), Lei Leia (Ovo je ljubav), Georgesa Schwizgebela (Romansa), Everta de Beijera (Dođi k sebi!), Sae-byul Hwangboa (Gledište), Dalibora Barića (Nova hipi budućnost), Miraia Mizuea (Modern No.2) i Simonea Massia (Svinjokolja). Medijska fasada MSU-a bit će u znaku filmova Animafesta sve do 22. lipnja.