Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Tko je napravio najbolju računalnu igru na Animafestu?
11/06/16

26. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma završava večeras dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih filmova od 19 sati u kinu Europa. No prije ceremonije zatvaranja, od 16:30 u Zagrebačkom plesnom centru javnosti će se predstaviti autori videoigara nastalih na radionici koju već četvrtu godinu Animafest organizira u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) i Akademijom likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu.

Pod vodstvom Andreja Kovačevića, osnivača Exordium Gamesa, polaznici su tijekom radionice od 6. do 10. lipnja upoznavali cijeli proces razvijanja, izrade i plasmana računalnih igara, a rezultat su četiri sjajna rada, od kojih će onaj najbolji dobiti i posebnu nagradu – prijenosnik Lenovo.

Za laskavu titulu najbolje ovogodišnje igre nastale na Animafestu ali i za vrijednu sponzorsku nagradu bore se: Dog Vito Corlebone, čiji su autori Lea Vučko i Damir Grbanović, Moro the Vampire autora Karmele Gudiček i Mislava Požeka, Sleep Tight dvojca Sandre Kuzmić i Domagoja Bogdana te neBITno Ivana Grobenskog.

Publika igre može razgledati i isprobati u Zagrebačkom plesnom centru od 16:30 sati.

U istom prostoru od 21:30 na programu je demonstracija rezultata druge tehnološke radionice  ovogodišnjeg Animafesta – one projekcijskog mapiranja, koju su tijekom festivala vodili animatorica i autorica festivalske špice i vizuala, Tea Stražičić, i programer i vizualni umjetnik Goran Goldin.

Ulaz na oba događanja je slobodan.